Hirdetés

Az androidosok már letölthetik az uniós védettségi igazolványt



|

A folyamat egyszerű, de van egy komoly buktató is.

Hirdetés

A hónap elején Magyarország is bevezette az Európai Unió által elfogadott egységes védettségi igazolványt, ám a mobilos felmutatást megkönnyítő alkalmazások élesítése azóta is váratott magára.

A mai naptól azonban ez az Android esetében már nem érvényes, a Play Áruházban ugyanis letölthetővé vált az EESZT alkalmazás új változata az uniós igazolvánnyal. Akik korábban telepítették az appot, azoknak csak egy frissítés az egész folyamat.

Hirdetés

Nem árt azonban óvatosnak lenni, felhasználói visszajelzések alapján ugyanis a magyar nyelvre állított telefonokon az alkalmazás csak magyarul képes megjeleníteni az adatokat, ami gondot okozhat az ellenőrzéseknél. A hiba javításáig ezért a külföldi utazás előtt állók jobban teszik, ha angolra állítják a készülékük nyelvét, mivel így a dokumentum is angolra vált.

Ami pedig az iOS-es felhasználókat illeti, nekik egyelőre az EESZT lakossági portálja marad, ahol bejelentkezés után PDF formátumban menthető a kétnyelvű igazolás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.