Hirdetés

Az Anonymous célpontjává vált Elon Musk a kriptovalutára vonatkozó bejelentése miatt



|

A hírhedt hackercsapat egy videóval üzent a Tesla és a SpaceX vezetőjének.

Hirdetés

Elon Musk a világ leggazdagabb embereként és jelentős technológiai vállalatok vezetőjeként hatalmas befolyással bír, így akár egy-egy Twitter-bejegyzésének is komoly következményei lehetnek. Musk az utóbbi hónapokban elég sokat foglalkozott a kriptovalutákkal, és márciusban bejelentette, hogy bitcoinnal is lehet Tesla autókat vásárolni. Kicsit később, májusban már viszont meggondolta magát, és megszüntette az opciót, így végeredményben mindkét bitcoinhoz kapcsolódó döntése komolyan befolyásolta annak árfolyamát.

Eredeti döntése mögött az egyik ok az lehetett, hogy a Tesla több mint 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt bitcoint, amelynek köszönhetően a valuta árfolyama jelentősen megugrott. Számos szakértő, köztük egy neves közgazdász, Nouriel Roubini piaci manipulációval vádolta Muskot, és szerinte a Tesla-főnök döntései nem csupán felelőtlenek, hanem veszélyesek is a kriptovaluta árfolyamára vonatkozóan.

Musk a bitcoin mellett a mém kriptovaluta, a dogecoint árfolyamát is befolyásolta májusban, amikor kijelentette, hogy a Doge fejlesztőkkel együtt dolgozik a rendszer fejlesztésén. Twitter-bejegyzésének köszönhetően 10,4%-kal nőtt a valuta árfolyama, a Tesla Technokirályának hatására is pedig a dogecoin a negyedik legnagyobb kriptodeviza a piaci értéke alapján.

Hirdetés

Elon Musk az elmúlt napokban viszont újra felborította bitcoin árfolyamát. Twitteren egy mémet megosztva fejezte ki csalódását a kriptovaluta iránt, és kijelentette, hogy már nem hisz pénz értékében.

Az árfolyam ennek hatására be is zuhant - másnap 4%-os csökkenéssel, 36 981 dolláros értékkel nyitott a bitcoin, amely áprilisi csúcsa több mint 64 ezer dollár volt. A Bloomberg információi szerint a többi kriptovaluta értéke is csökken, az ether nagyjából 5%-kal, de Musk jelenlegi kedvence, a dogecoin árfolyama is csökkent 5%-kal. A két valuta között azért elég nagy a különbség - az ether így is 2662 dollárt ér, míg egy dogecoin 37 centet.

Muskot befolyásoló bejegyzése miatt újból kritizálni kezdték a kriptopiac résztvevői, felelőtlennek hívták, és többen megjegyezték, hogy vicces üzenetei komolyan árthatnak mások pénzügyeinek.

A probléma nem kerülte el a világ egyik legjelentősebb és leghírhedtebb hackercsoportja, az Anonymous figyelmét sem. A csapat egy újonnan közzétett videóban figyelmeztette Muskot, hogy ezúttal túl messzire ment, és csak nagyképűségből tesz úgy, mint aki tényleg törődik az emberiséggel és a környezettel.

Az Anonymous képviselője a videóban hozzátette, hogy Musknak szerintük felsőbbrendűségi komplexusa van, fölényesen viselkedik, a Teslánál pedig a környetetvédelmi törekvések kommunikálása ellenére sem olyan jók a munkakörülmények.

Musk egyelőre nem reagált a hackercsoport videójára, legutóbb videojátékokkal és a Skype-pal kapcsolatos mémeket osztott meg Twitteren.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.