Hirdetés

Az Anonymous lenullázta az iráni telefonszámlákat



|

A hackercsapat folytatja az úgynevezett Irán-hadműveletet.

Hirdetés

Teljes bedobással kiáll az Anonymous hackercsoport az iráni lázadók mellett, és újabb lépéssel folyatja a múlt héten meghirdetett Irán-hadműveletet. Miután több állami weblapot elérhetetlenné tettek és térfigyelő kamerák fölött vették át az irányítást, kiszivárogtatták számos minisztérium adatait is.

A csoport hadművelete tovább folytatódik, az Anonymous pedig rendszeresen kommunikálja is a tevékenységeit a hivatalos Twitter-csatornáján.

A hackerek sikeresen feltörték az Iráni Központi Bankot, az állami tévé és az országgyűlés rendszerét, illetve az együttműködési és a gazdasági minisztérium adatait is kiszivárogtatták. 

Hirdetés

Az iráni állam erre úgy reagált, hogy az állampolgárok számára korlátozza vagy elérhetetlenné teszi az internet, amelyhez az ország vezető szolgáltatója az MCI hálózatát használja. Az Anonymous az értesülések alapján sikeresen feltörte a cég rendszerét is, és számos ügyfél telefonszámláját sikeresen lenullázták, hogy továbbra is használhatók legyenek a szolgáltatások.

Az amerikai kormány kezdeményezésére Elon Musk pedig aktiválta a Starlinket az országban, hogy az iráni lakosoknak több lehetősége legyen áthidalni a korlátozásokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.