Hirdetés

Az Apple 2019-ben is egy lépéssel a Samsung és a Huawei előtt marad



|

Hamarosan indul az Apple A13 chip gyártása, és úgy néz ki, hogy a TSMC-nél készülő lapka idén is lekörözi a mezőnyt.

Hirdetés

Bár az Apple 2019-es iPhone készülékeire még sokat kell várnunk, a pletykák egy ideje már elindultak, állandóan hallani a részletekről, amelyek például a kamerákat, az USB-C-re váltás elhalasztását, a lassú töltő maradását érintik. Természetesen ezek közül kevés dolgot vehetünk még biztosra. Van valami, amit viszont igen. 

Hirdetés

Az Apple A13 SoC gyártója a TSMC lesz, vagyis a két óriás zsinórban negyedik alkalommal dolgozik együtt az iPhone-okba való lapkán. A hírek szerint az Apple chip idén is lekörözi majd a mezőnyt, sebességben és hatékonyságban egyaránt. 

Az elmúlt hónapokban folyamatosan lehetett hallani, hogy az A13 lapkát kizárólagosan a TSMC gyártja majd, a Digitimes azonban már azt is tudni véli, hogy a gyártás a második negyedévben indul el. Az A12, A11 és A10 chipeket mind a TSMC termelte, 2015-ben azonban a Samsung is beszállt az A9 gyártásába. A dél-koreai rivális az A7-et anno még egymaga gyártotta, azonban az utóbbi időben kiélesedett a harc az Apple és a Samsung között, így az Apple igyekszik függetlenedni. 

Ennek ellenére az iPhone-okba több főalkatrészt még mindig a Samsung szállít (például az OLED-kijelzőt), de az Apple dolgozik rajta, hogy több beszállítója legyen, megfelelő minőségű termékkel. 

A TSMC ugyanakkor gyorsabb ütemben tudta fejleszteni a technológiáit, és így többek között a Qualcomm Snapdragon 855-ös csúcslapkáját is megnyerte, sok más partner mellett. 

Az Apple A12 Bionic chipet tavaly mindenki jobbnak tartotta a Qualcomm, a Samsung és a Huawei megoldásainál, és az Apple azt tervezi, hogy az A13 is hasonló módon körözi majd le a Snapdragon 855-öt és társait. Bár az iPhone XI lapkája ugyanúgy 7 nm-es technológiával készül, az új EUV technológiának hála az Apple jóval magasabb órajeleket tud majd alkalmazni. Ezt a technológiát egyébként a Samsung is beveti a következő-generációs Exynos lapkában, de az csak az A13 után érkezhet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.