Hirdetés

Az Apple, a Google és a Microsoft is eltörölné a jelszavakat, méghozzá így



|

A FIDO Alliance és a World Wide Web Consortium által kitalált módszert a három nagy techóriás is átveszi.

Hirdetés

Hiába minden figyelmeztetés, hiába az egyre több kibertámadás, sokan még mindig nem értették meg, mennyire fontos, hogy nehezen kitalálható jelszót használjanak felhasználói fiókjaikhoz. Hamarosan már nem is kell nekik erre odafigyelni, egy új megoldással ugyanis jelszavak nélkül léphetnénk be különböző accountjainkba.

Az Apple, a Google és a Microsoft is bejelentette, hogy a FIDO Alliance és a W3C (World Wide Web Consortium) által kidolgozott bejelentkezési módszert támogatni fogja, így a felhasználóknak nem kell majd jelszót használniuk a bejelentkezéshez, elég mindössze egy a telefonok feloldásához is használt megoldással igazolniuk magukat.

Hirdetés

Ez a módszer sokkal biztonságosabb, mint az eddigi megoldások, még az SMS-kóddal működő kétfaktoros azonosításnál is. Ha bevezetik, elegendő lesz majd minden egyes bejelentkezésnél az eszközeink által ismert FIDO-adatainkat használnunk, vagy okostelefonunk segítségével, egy értesítést megnyitva, majd ujjlenyomatunkat vagy arcunkat beolvasva igazolnunk magunkat. Az egész platformfüggetlen lesz, nem számít majd, milyen eszközöket vagy böngészőket preferálunk.

A lehetőség már az év folyamán elérhetővé válhat iOS-en, MacOS-en, Safariban, Chrome-ban, Windowson és az Edge böngészőben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.