Hirdetés

Az Apple arcfelismerője akár grimaszok és testbeszéd alapján is azonosíthat majd minket



|

A gyártó szerint már így is rengeteget fejlődött az algoritmus mely felismer bennünket, de igazán csak az összetettebb testi kifejezéseink alapján lehet sikeres.

Hirdetés

Egy évtizeddel ezelőtt még a telefonokba épített ujjlenyomatolvasó is sc-finek tűnhetett, mostanra pedig már ezt is kiszorította az arcfelismerés, mely sok esetben kényelmesebb és pontosabb. Az Apple azonban először 2009-ben alkalmazta a technológiát az iPhotosban, hogy kiválogathassuk azokat a képeket, melyeken mi vagyunk. Egy szabadalom alapján most tovább szeretnék mélyíteni az arcfelismerés pontosságát.

A cég részletezte, hogy bár az arcfelismerés a fotókon legtöbbször pontosan működik, azért ez sem teljesen hibátlan, gyakran azért mert a képek rossz minőségűek vagy mert az amberek furcsa pózokat használnak, nem néznek a kamerába.

Hirdetés

Ezt szeretnék kiküszöbölni azzal, hogy az ember különböző élethelyzetekben készíthet fotót magáról, annak adatait pedig az Apple rendszere elemzi, hogy a későbbiekben könnyebben azonosíthassa az illetőt. Így például a rendszer felismeri, hogy egy kép reggel, az otthonunkban készült, ez segíti az elemzést. 

"Ez nem csak az arc karakterisztikáján, hanem egyéb tulajdonságokon is alapul, például hogy a test hogyan jelenik meg a képen. Ezek a karakterisztikák kiterjednek például különböző formákra, textúrákra, pózokra és hasonló dolgokra."

Az arc tehát továbbra is központi szerepet játszik az azonosításban, de a fent felsorolt további adatok nagyban javíthatják a felismerés pontosságát. A szabadalom teljes egészében nyilvánosságra került, tehát bárki átnézheti, de még egyáltalán nem biztos, hogy ezt az Apple valóban használja majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.