Hirdetés

Az Apple bocsánatot kért az iPhone-ok lassításáért



|

Egy éven át akciós lesz továbbá az akkumulátorok cseréje, és az iOS is tájékoztatja majd a felhasználót arról, ha az akku miatt belassul az iPhone.

Hirdetés

Az Apple nem olyan régen ismerte el, hogy az öregedő akkumulátorral rendelkező iPhone készülékeket szándékosan lassítja le bizonyos helyzetekben. Felhasználók tömegei jutottak arra a következtetésre, hogy az Apple szándékosan tönkre akarja tenni a régi modelleket, és szoftverfrissítések útján érné el, hogy mindenki újat vegyen - pedig ez nem fedi a valóságot. Ennek ellenére ilyen-olyan megfogalmazással számos csoportos kereset indult az Apple ellen, van, ahol közel 1 billió dollárt kérnek a cégtől. 

Hirdetés

Nagy botrány kellett ahhoz, hogy az Apple komolyabban is reagáljon, de most végre ez is megtörtént. A cupterinói vállalat bocsánatot kért, amiért nem magyarázta el egyértelműen a kialakult helyzetet. Emellett két ígéretet is tett. 

Közeledik egy olyan szoftverfrissítés, amely immáron képes lesz megmutatni, ha egy iPhone teljesítménye romlik az akkumulátor állapota miatt. Emellett az Apple a garancián túli akkucseréket 79 helyett 29 dollárért végzi el 2018-ban. 

Ha nem foglalkozunk azzal a problémával, hogy miért nem elég minőségi (és/vagy nagy) az akku ahhoz, hogy kibírjon 1 év problémamentes használatot, akkor logikus és hasznos újítás, hogy a készülékek a teljesítményből vesznek vissza ahelyett, hogy hirtelen kikapcsolnának az elégtelen energiaellátás miatt. A gondot az jelentette mindeddig, hogy az Apple nem magyarázta el a varázslatos javítások mikéntjét. 

A jó hír, hogy az akkucsere minden gondot megold: nem lesz több újraindulás és belassulás sem. Sajnos az akkucsere nem egy félperces otthoni művelet, mert bár nem lehetetlen, az átlagember számára nem túl jó ötlet szétkapni otthon egy drága iPhone-t. Az Apple ezért igyekszik - bocsánatkérésképpen - segíteni a cserét a 29 dolláros árazással. 

Az Apple immáron tiszta vizet öntött a pohárba, vagyis aki a jövőben iPhone-t vesz, az számoljon azzal, hogy a készülék teljesítménye romlik majd, ha az akku öregedik. Ez számos formában jelentkezhet: az appok lassabban indulhatnak, a frame-ráta görgetéskor visszaeshet, a háttérvilágítás elhalványulhat, a hangszóró hangereje csökkenhet, a háttérben lévő appokat újra be kell tölteni. Extrém esetekben a kamera vakuja is le lesz tiltva. Bizonyos esetekben persze a korlátozás nem is észrevehető - minden a konkrét körülményeken múlik. Az Apple szerint a telefonálást, a fotózáskor a képminőséget, a GPS-t, az Apple Pay-t és a szenzorokat nem érinti a jelenség. 

Az HTC, a Motorola, az LG és a Samsung időközben közleményben jelezték, hogy semmilyen okból nem lassítják le a termékeiket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.