Hirdetés

Az Apple csúnyán kitol a hatóságokkal



|

Az iOS 11.4-et úgy tervezték, hogy meggátolja a hatóságokat az iPhone-ok feltörésében.

Hirdetés

Sokan emlékeznek még a GrayKey eszközre, amely képes bármelyik Apple iPhone-t feltörni, és a titkosítást is megkerüli. A jelszó összetettségétől függően 3 óra és 3 nap között végez az eszköz, és a hatóságok imádják, főleg, hogy "csak" 15 000 vagy 30 000 dollárba kerül, kiadástól függően. Az Apple azonban olyan irányban változtat az iOS 11.4-en, hogy ellehetetlenítse az eszközei feltörését, talán még a GrayShift és a Cellebrite cégek számára is. 

Hirdetés

Az iOS 11.4 bétája úgy működik, hogy ha egy iPhone-t több mint egy hete nem oldottak fel jelkód használatával, akkor a rendszer a Lightning portot kizárólag töltésre korlátozza. Adatátvitel többé nem lehetséges ezen keresztül. A funkció neve USB Restricted Mode, és bár az iOS 11.3 bétában is benne volt, a végleges verzióban nem. Most visszatért, és elvileg a végleges buildben is benne lesz. 

Hogyan működik? Amint egy iPhone vagy iPad az új iOS-re frissült, az USB-s adatátvitelt letiltja a Lightning porton keresztül, ha az eszköz egy hétig nem volt feloldva. Ilyen helyzetben a GrayKey hatástalan. 

Az ilyen eszközre építő hatóságok egyetlen megoldása egyelőre az lehet, ha az Apple készülékeket egy héten belül próbálják meg feloldani. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.