Hirdetés

Az Apple egy rivális marketinges igazolásával készülhet VR headsetje megjelenésére



|

Belsős infók szerint az Oculus egykori marketingfőnökét szipkázta el az Apple, hogy segítsen a saját cégük bevezetésében a virtuális valóság piacára.

Hirdetés

Minden jel arra mutat, hogy a világ legnagyobb techcégei közül több is versenybe száll Mark Zuckerberggel, és megpróbálkozik majd saját metaverzuma megalkotásával. Ennek nem elhanyagolható komponense a headset, amivel valószínűleg ezekbe a virtuális világokba betekinthetünk majd, azt pedig régóta pletykálják, hogy az Apple berkein belül is készül egy ilyen eszköz.

Egy friss fejleményről pedig vannak, akik úgy gondolják, hogy a headset bejelentésének és megjelenésének közeledtét vetíti elő.

Hirdetés

Bloomberg technológiával kapcsolatos hírlevelében állítja a szerkesztő, Mark Gurman, hogy értesülései szerint az Apple berkein belül a VR headset megjelenését megelőző és azt követő marketingtevékenységért felelős csapat toborzása folyik jelenleg is. Gurman szerint ennek részeként sikerült elérniük, hogy Andrea Schubert is csatlakozzon a céghez, aki korábban az Oculus kommunikációs szakembere volt, LinkedIn profilja szerint pedig még most is a Meta kötelékében dolgozik a kiterjesztett valóságért és a Reality Labs fejlesztéseiért felelős kommunikációs igazgatóként.

Az, hogy Schubert nyilvános profilján nem látszik, hogy munkahelyet váltott volna, nem feltétlenül jelenti, hogy nem is bont szerződést a Facebook új néven futó utódjával. A fejlemények hiánya arról is árulkodhat, hogy az érintett felek egyelőre szeretnék titokban tartani a változást.

Az Apple-nél készülő headset funkcióiról eddig főleg különböző szabadalmakon keresztül találgathattunk, ezek mellett azt pletykálják róla, hogy kamerák segítségével a virtuális tereket a valódi környezetünnkel is képes lesz keverni, emellett LiDAR szenzorok segítségével képes lehet arra is, hogy kontrollerek nélkül, a kezünkkel irányítsuk. A headset várhatóan egyáltalán nem lesz olcsó, 2022-re tippelt megjelenését követően ezer és háromezer dollár közötti árcédulát jósolnak neki.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.