Hirdetés

Az Apple egyik veteránja már az Android utódján dolgozik



|

Bill Stevenson közel 15 év után hagyja ott az Apple-t a Google kedvéért, és egy új, Fuchsia nevű operációs rendszeren kezd el dolgozni.

Hirdetés

A Google az elmúlt 2-3 évben már keményen dolgozott egy teljesen új operációs rendszeren, amelynek a neve Fuchsia. Erről már többször hallottunk. Az is nyílt titok, hogy a Fuchsia az Android utódja, de persze csak idővel váltja le a robotos rendszert. A Fuchsia azonban úgy tűnik, a vártnál hamarabb érkezhet meg. 

Hirdetés

Bill Stevenson közel 15 évet dolgozott az Apple-nél, nemrég pedig bejelentette a LinkedIn-profilját keresztül, hogy februárban már a Google-nél dolgozik. A munka hivatalosan tehát a jövő hónapban kezdődik, Stevenson pedig segít piacra dobni egy új, Fuchsia nevű operációs rendszert. 

Stevenson az Apple-nél számos felhőalapú projekten dolgozott, úgy mint az AirPlay, az iCloud for Mac vagy a Find my Mac. Számos macOS-alapú projektet is vezetett. Az utóbbi években azokat a csapatokat irányította, amelyek a macOS verziókat megépítették és kiadták. 

Az Apple-nél az évek alatt a hardveres részlegekkel és a külső fejlesztőkkel is dolgozott, az appok építésében is van tapasztalata. Ez jól jön majd, amikor arról gondoskodnak, hogy a Fuchsia teljes mértékben támogassa az androidos appokat. 

A Google hivatalosan továbbra sem beszél a Fuchsia projektről, így azt nem tudni, hogy mikorra várhatjuk az új rendszert. Mostanra azonban több mint 100 embert állított rá az óriás, vagyis talán már az év vége előtt hallunk valami konkrétumot. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.