Hirdetés

Az Apple elcsábította a Google egyik fontos vezetőjét



|

John Giannandrea távozott a Google-től - ezentúl közvetlenül Tim Cooknak jelent majd.

Hirdetés

John Giannandrea úgy döntött, hogy 8 év után távozik a Google-től. Mindeddig a Google keresésekért és mesterséges intelligenciáért felelős vezetője volt, mostantól azonban az Apple gépi tanulási fejlesztési munkálatait, valamint az AI-stratégiáját irányítja. 

Hirdetés

Az Apple-nél közvetlenül Tim Cooknak jelent majd, vagyis senior alelnökként dolgozhat Cupertinóban. Tim Cook egy belső levélben arról beszélt, hogy Giannandrea osztja az Apple nézeteit, vagyis elkötelezett a magánszféra védelme iránt, valamint meggondoltan közelíti meg a különböző kérdéseket. 

A Szilícium-völgyben meglehetősen jó dolga van mostanában azoknak a szoftvermérnököknek, akik értenek a mesterséges intelligenciához. 

Az Apple sokat nyert az új vezetőjével, már csak azért is, mert jelenleg alaposan le van maradva a mesterséges intelligencia piacán folytatott versenyben.A szakértők szerint a Siri a Google Assistant és az Amazon Alexa megoldásokkal szemben is alulmarad. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.