Hirdetés

Az Apple Face ID-ja egyszerűen nem elég biztonságos



|

A Bkav biztonsági cég szerint nagy hiba lenne üzleti tranzakcióknál használni a Face ID-t. Ők egy fotó segítségével is átverik az Apple rendszerét.

Hirdetés

A Vietnamban működő Bkav biztonsági cég már korábban is nagyon súlyos kritikával illette az Apple iPhone X készülékének arcfelismerési rendszerét, és ami azt illeti, egy nem túl drága maszk segítségével át is verte a Face ID-t. 

Hirdetés

A Bkav most rájött, hogyan tud még egyszerűbben maszkokat gyártani, amelyekkel átverheti a Face ID-t. A biztonsági cég azt javasolja, hogy lehetőleg senki se használja a Face ID-t pénzügyi tranzakciók során a maga azonosítására. 

A vállalat az ujjlenyomatokban hisz, annak ellenére is, hogy az Apple szerint a Touch ID 1 az 50 000-hez eséllyel verhető át, míg a Face ID-nál ez az arány 1 az 1 millióhoz. 

A Bkav szerint a gond az, hogy az ujjlenyomatokat begyűjteni sokkal nehezebb, mint valakit messziről, titokban lefotózni. Ennyi elég ugyanis (többek között) a maszk elkészítéséhez. Az új maszk ára nagyjából 200 dollár, gipszből készül, amire ráragasztják a 2D-s fotókról kinyomtatott szemeket. Egy ilyen maszkot bárkiről létre tudnak hozni, anélkül, hogy az illető tudna róla. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.