Hirdetés

Az Apple feleannyit adózik, mint a Samsung



|

Apró érdekesség, hogy a Samsung az idei év első felében kétszer akkora mértékű adóterhet fizetett meg, mint az Apple.

Hirdetés

Szinte senkinek sem tetszett, hogy az Apple milyen adóoptimalizálási stratégiát alkalmazott az elmúlt években, és értelemszerűen Amerika is igyekszik elérni, hogy az almás vállalat otthon adózzon. A különféle adócsökkentések után az Apple adóterhe 14 százalékra mérséklődött, vagyis egyáltalán nem mondhatja az Apple, hogy a legnagyobb adóterheket cipeli a hátán. 

Hirdetés

Természetesen ettől függetlenül hatalmas pénzmennyiségről van szó, ami az amerikai kormány zsebében landol: elvégre az Apple működési nyeresége csillagászati magasságokban jár minden évben. Az előző pénzügyi évhez mérten azonban nagy mértékben csökkent az Apple-t terhelő adókulcs értéke. 

Hogyan viszonyul az Apple 14 százalékos adóterhe ahhoz, amit a Samsung fizet? A jelentések rámutattak, hogy Dél-Koreában igazából nőttek az adók, mindez pedig azt jelenti, hogy a Samsung a működési nyeresége után az idei év első felében 28 százalékos adóterhet fizetett meg. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az elért nyeresége után kétszer akkora mértékben adózik a Samsung, mint az Apple. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.