Hirdetés

Az Apple feloldja az iPades appok által használható memória limitjét



|

Eddig legfeljebb 5 GB memóriához férhettek hozzá az alkalmazások.

Hirdetés

Az iPad Pro 5 GB-os memórialimitje néhány hete került a hírekbe, amikor az Artstudio Pro nevű alkalmazás fejlesztője egy fórumon számolt be róla, hogy az új (5. generációs) iPad Pro stressztesztje során összeomlást tapasztalt, amikor ennél több RAM-ot próbált allokálni.

Ez pedig azért számított kirívó hátránynak, mert a 8 és 16 GB  memóriával elérhető csúcs-táblában már ugyanaz a bivalyerős M1-es chip dolgozik, mint a MacBookokban és Macekben, miközben a macOS alkalmazásait nem sújtja a korlátozás.

Hirdetés

Hamarosan azonban enyhülnek a szabályok, az iOS és az iPadOS 15 második bétája ugyanis már lehetőséget ad a fejlesztőknek arra, hogy átlépjék az 5 GB-os limitet, ha ez javítja az alkalmazásaik lényegi funkcióinak teljesítményét.

A hivatalos leírás  ugyanakkor megjegyzi, hogy a kibúvó csak bizonyos eszközökön támogatott, ami visszamenőleg legfeljebb az iPad Pro 3. generációját (abból is csak a 6 GB RAM-mal szerelt 1 TB-os változatot) takarhatja, a többi almás tábla ugyanis csak  4 GB, vagy kevesebb memóriával bír. Az új béta továbbá lehetőséget ad a fejlesztőknek, hogy lekérjék a rendelkezésre álló memória mennyiségét, amiből arra következtethetünk, hogy szabad a vásár, nincs újabb mesterséges plafon.

Az Apple azonban azt is hozzáteszi, hogy az alkalmazásoknak akkor is megfelelően kell működniük, ha nem férnek hozzá 5 GB-nál több memóriához, az optimalizálást tehát továbbra sem lehet majd megspórolni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.