Hirdetés

Az Apple iPhone 12 mobilokhoz sem töltő, sem fülhallgató nem jár majd



|

A szakértők szerint már az iOS 14.2 kódja is arra utal, hogy kispórolja az iPhone 12 mobilok dobozaiból a töltőt és a fülhallgatót az Apple.

Hirdetés

A legutóbbi pletykák szerint hamarosan bemutatkoznak az iPhone 12 mobilok, de az Apple az 5G és az alkatrészárak miatt még tovább emeli az amúgy is horribilis vételárakat. Arról is hallottunk már sokszor, hogy ezzel egyszerre kispórolják majd a töltőt és a fülhallgatót a dobozokból, így az iPhone 12 mobilokhoz kizárólag egy kábel jár majd tartozékként - a töltőadaptert külön kell megvenni, ahogy az EarPods vagy az AirPods fülhallgatókat is. A MacRumors most pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy ezt a szóbeszédet már maga az iOS 14.2 kódja is alátámasztja. 

Az iOS kódjában ugyanis volt egy rész, ahol a mellékelt fejhallgatókra hivatkoztak. Ezt a részt sok évig nem változtatták meg, most viszont átírták a szöveget, és kivették azt a szót, hogy "mellékelt". Vagyis az iPhone 11 széria lesz az utolsó, amihez még járt vezetékes EarPods. Ming-Chi Kuo, a legendás elemző már májusban figyelmeztetett, hogy ezt meglépi az Apple, és átmeneti promócióval próbálja majd rávenni a felhasználókat, hogy vegyék meg a drágább AirPodsot. 

Hirdetés

A szakemberek szerint a töltő elhagyására pedig mi sem jobb bizonyíték, mint, hogy az Apple Watch Series 6 okosórához sem jár már adapter. Így az iPhone 12 készülékek mellé tényleg csak egy USB-C-Lightning kábel lesz csomagolva a dobozban. A hivatalos kommunikáció állítólag arról szól majd, hogy a töltő és a fülhallgató elhagyásával csökkentik az 5G-chipek miatt emelkedő költségeket, és laposabb lehet az iPhone-ok doboza, ami csökkenti a csomagolás méretét, költségét, ezáltal a környezetre gyakorolt káros hatást. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.