Hirdetés

Az Apple is elismerte az iOS 16 idegesítő hibáját



|

Kissé túlbuzgóan működik az iOS 16 egyik új biztonsági funkciója.

Hirdetés

Az iPhone 14-szériával párhuzamosan bemutatkozott az Apple mobil operációs rendszerének következő generációja, az iOS 16 is, amelyet már több mint egy hete telepíthetnek a felhasználók, egészen a 2017-ben megjelent iPhone 8-ig és 8 Plusig visszamenően.

Az új platform számos változtatással dobta fel a repertoárt, az egyik kevésbé megénekelt újdonság pedig egy biztonsági funkció, amely megakadályozza, hogy az alkalmazások a tudtunk nélkül férjenek hozzá a vágólapunk tartalmához. Ennek érdekében az iOS 16-os appoknak már engedélyt kell kérniük ehhez, a megoldás azonban a béta óta bugos, a hiba pedig a megjelenés után sem tűnt el.

Hirdetés

A hibajelenség lényege, hogy az alkalmazások nem csupán egyszer kérik az engedélyt, hanem jóval többször, extrém esetben akár minden egyes beillesztési kísérlet alkalmával. Az egyik felhasználó megelégelte az idegesítő óvatoskodást, és egyenesen a cégvezető Tim Cooknak, valamint a szoftverért felelős alelnök Craigh Federighinek írt az ügyben.

Forrás: MacRumors

A MacRumorshoz is eljuttatott e-mailre végül egy alacsonyabb beosztású vezető, Ron Huang reagált, aki elismerte, hogy nem ez a funkció elvárt működése, és azt ígérte, hogy a probléma mélyére ásnak. Érdekesség, hogy Huang állítása szerint az Apple belső tesztjein nem jelentkezett a probléma, de tudnak róla, hogy többeket is érint.

A beszélgetés során a MacRumors által csak Kieran néven említett levélíró javasolta, hogy az engedély megadását külön kapcsolóhoz kellene rendelni a Beállításokban az egyes alkalmazásoknál, amit Huang "jó fejlesztésnek" nevezett, s egyúttal azt is kilátásba helyezte, hogy a Mailhez hasonló rendszeralkalmazások esetében a későbbiekben eltekintenek az engedélyezési procedúrától.

Az iOS 16 következő nagy frissítése az iOS 16.1 lesz, ami jelenleg a béta verziónál tart, de valószínűleg még hetekre lehetünk az élesítésétől.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.