Hirdetés

Az Apple kitörölte a történelemből az AirPowert



|

Az idei bemutatón szóba sem került a tavaly debütált vezeték nélküli töltő. Az Apple eközben szó nélkül törölte az AirPowert a weboldaláról.

Hirdetés

A három új iPhone és a friss Apple Watch megérkeztek szerda este, azonban a megújult iPad Pro tabletek nem, ahogyan olcsó HomePod, AirPods 2, új MacBook, Apple fejhallgatók és AirPower vezeték nélküli töltő sem jött. Nyugdíjba ment viszont többek között az iPhone X és az iPhone SE, valamint az első-generációs Apple Watch. 

Hirdetés

A jelek szerint a szakértők túl sokat vártak az Apple-től. Ezzel azóta is sokan foglalkoznak, és a legtöbb terméknél meg lehet indokolni, hogy miért késik. Azt azonban senki nem tudja, hogy mi történt a tavaly szeptemberben bemutatott AirPower vezeték nélküli töltővel. 

Az Apple-től nem szokatlan, hogy egy terméket csak hónapokkal a bemutatója után dob piacra. Az AirPower azonban ilyen szempontból az Apple valaha volt legproblémásabb terméke lett. Eközben a Samsung Wireless Charger Duo megoldása már rég a piacon van. 

A helyzet nem lenne annyira rossz, ha az Apple megmagyarázta volna, ahelyett, hogy úgy tesz, mintha az AirPower soha nem is létezett volna. A szerdai bemutató során ugyanis senki nem ismerte el, hogy létezik a vezeték nélküli töltőpad. 

Ennél is rosszabb, hogy az Apple minden egyes utalást törölt a hivatalos oldalairól. Ez minden bizonnyal azt jelenti, hogy a terméket elkaszálták. Meg mindenesetre biztosan nem jelenik mostanában, akkor sem, ha épp átalakítják vagy újragondolják. 

Aki tehát vezeték nélkül töltené az iPhone XS, iPhone XS Max vagy iPhone XR készülékét, az kénytelen lesz külső gyártótól vásárolni. Azt viszont titokban tartja az Apple, hogy milyen sebességgel képes vezeték nélkül tölteni a három új iPhone. Mindössze annyit közölt a cég, hogy a XS és a XS Max gyorsabb vezeték nélküli töltésre képes. Mivel a tavalyi modellek 7,5 wattos vezeték nélküli töltést támogattak, ezért vélhetően ennyit tud az iPhone XR, és feltételezhetően 10 wattra kapcsolt az iPhone XS és az iPhone XS Max. Az Apple persze azt sem verte nagy dobra, hogy gyorstöltőt és jackcsatlakozós adaptert sem ad a méregdrága készülékeihez

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.