Hirdetés

Az Apple léghűtéses hangrendszerrel kísérletezik



|

A jelentések szerint olyan apró audiorendszeren dolgozhat az Apple, amely léghűtést használna.

Hirdetés

Egy érdekes Apple-szabadalom került elő Amerikából, konkrétan olyan, amely egy apró méretű hangrendszernél használható léghűtéses eljárást részletez. A leírásban szó esik arról, hogy egyes otthoni audiorendszerek olyan kompaktok lehetnek, hogy nem marad bennük hely hűtési megoldásnak. Mivel azonban egyre több funkciót és egyre nagyobb feldolgozási erőt építenek be ezekbe, a hőleadással problémák lehetnek a jövőben. 

Hirdetés

Egy csendesen működő termékbe, mint egy hangasszisztenssel felszerelt hangszóró egyszerűen rossz ötlet lenne hűtőventilátort szerelni, ezért más megoldásban kell gondolkozni. 

Az Apple speciális konfigurációkon dolgozhat azért, hogy a belső légáramlást használja fel léghűtéses megoldásként a hőtermelő komponensek temperálására. Persze szenzorok figyelnének a külső hőmérsékletre is a belső mellett, és mindent összehangolna a rendszer, egyszerre gondoskodva a hangzásról és a hűtésről. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.