Hirdetés

Az Apple már a töltőkábelt is kivenné az iPhone-ok dobozaiból



|

A jelentések szerint felmérésekben faggatja a készüléktulajdonosokat az Apple, hogy használják-e a kábelt. A töltő elhagyása előtt is hasonló felmérés zajlott.

Hirdetés

Sok dolgon változtatott az iPhone 12-vel az Apple, de nem biztos, hogy mindennek örülnek az emberek. A töltő és a fülhallgató dobozból való elhagyása óriási indulatokat váltott ki, még hatósági oldalról is (a brazilok például nem fogadják el az Apple indokait)

Az Apple hivatalosan azzal érvelt, hogy minderre környezetvédelmi okokból van szükség, és, hogy úgyis mindenkinek van a fiókban töltője (mint a felhasználók forrongása igazolta, ez nem igaz, az emberek eladják a töltőt is a régi mobillal, és ha van is valami a fiókban, az biztosan nem USB-C-s gyorstöltő). 

Hirdetés

Az Apple azonban a jelentések szerint itt még nem állna meg. Felméréseket indított az iPhone 12-tulajdonosok körében, hogy használják-e a dobozban lévő gyári kábelt és a SIM-tűt. A kérdések oka egyértelmű: ezeket is kivenné a dobozból. Az indok feltehetően itt is a környezetvédelem lesz, bár a spórolást életszerűbb motivációnak hinnénk.

Pontosan ilyen felmérés zajlott azt megelőzően is, hogy a töltőt kivették a dobozokból (visszamenőleg, a régebbi modelleknél is). 

Ha ezt meglépi az Apple, akkor persze olajat önt a tűzre, hiszen sokan régóta úgy látják, hogy az almás cég szépen lassan mindent elvesz, hogy csökkentse a saját költségeit, és az alapvető dolgokat is külön csomagolásban, külön kiszállítva és drágán adja el (ami annyira a látványosan védett környezetnek sem jó már...).

Tény, hogy amennyiben eltekintünk a környezetvédelmi faktortól, mindez jelentős plusz nyereség az Apple-nek, főleg, hogy a vásárlói többsége a hivatalos kiegészítőket keresi. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.