Hirdetés

Az Apple már nem hajlandó segíteni, ha még mindig betárcsázós modemet használsz



|

Történelmi változást hozott a macOS Ventura legújabb bétája.

Hirdetés

Az 5G és a Wi-Fi hálózatok korából nézve már kifejezetten fájdalmas visszagondolni az elképesztően körülményes, cserébe viszont legalább iszonyú lassú betárcsázós internet időszakára, még ha akadhatnak is nosztalgikus emlékeink a matuzsálemi technológia kapcsán.

Az idejét sem tudjuk, mikor láttunk ilyet utoljára, az Apple viszont egész eddig aktívan őrizte a betárcsázós korszak emlékét, és írásos segítséget nyújtott a csipogó-kerregő modemek csatlakoztatásához.  Ennek lett most vége a macOS Ventura legújabb bétájával.

Hirdetés

A 9to5Mac ugyanis kiszúrta, hogy az ősszel érkező operációs rendszer 4-es számú tesztverziójából kikerült az ősrégi útmutató, így a Mac-vásárlók sajnos kénytelenek lesznek a Google-höz fordulni, ha a kíváncsiságuktól hajtva szeretnének elmerülni a betárcsázós modemek beállításának rejtelmeiben. A beta3-ban még ott volt a leírás, egész pontosan erről az útmutatóról van szó:

A már-már archeológiai szempontból is értékelhető szöveg vesztét az okozta, hogy a macOS Venturához az alapoktól építik újra a beállítások menüt, így kigyomlálásra kerültek a felesleges elemek. Aki viszont szeretné, online továbbra is elérheti az útmutatót, akár magyar nyelven is. A macOS Ventura újdonságairól itt írtunk bővebben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.