Hirdetés

Az Apple máris fellépett a Pegasus kémszoftver ellen, érdemes frissíteni az eszközöket



|

A Pegasust Magyarországon is bevetették, az Apple most ellehetetlenítette a működését.

Hirdetés

Júliusban, az Amnesty International jelentéséből tudtuk meg, hogy újságírók és aktivisták megfigyelésére használták az izraeli fejlesztésű Pegasus kémszoftvert, melynek különlegessége, hogy a felhasználók beavatkozása nélkül képes települni és tevékenykedni. Egy programmal bárki ellenőrizheti, hogy őt megfigyelték-e, de ha minden jól megy, az iOS-es készülékek használóinak nem kell aggódniuk a továbbiakban (legalábbis addig, amíg az NSO Group ki nem talál valamit).

A mai napon elérhetővé vált az iOS és iPadOS 14.8-as, a WatchOS 7.6.2-es, illetve a MacOS 11.6-os változata, melyek a hivatalos leírás szerint biztonsági frissítéseket tartalmaznak, és mindenki számára ajánlott a mihamarabbi telepítésük.

Hirdetés

The New York Times arról ír, hogy ez meggátolja a Pegasus bevetését, így a kémprogram nem fér hozzá semmilyen információhoz, nem tudja azt továbbítani a megrendelők felé. 

A Pegasust még azután is világszerte használták, hogy kitört a botrány. Reméljük, hamarosan Androidon is sikerül megfékezni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.