Hirdetés

Az Apple minden csatlakozót eltüntetne az iPhone-okról



|

A jelentések szerint minden portot és gombot eltüntetnének a jövőbeli okostelefonokról, igazából már az iPhone X-nél ez volt az eredeti terv.

Hirdetés

Nehéz lenne elképzelni az Apple iPhone X-et Lightning port nélkül. Főleg úgy lenne nehéz elképzelni, hogy se portok, se gombok nincsenek rajta. A Bloomberg jelentése szerint ugyanakkor az Apple mérnökei ezt szerették volna elérni, amikor az iPhone X fejlesztésébe kezdtek. 

Hirdetés

Az ötletet végül visszadobták, ugyanis a vezeték nélküli töltés jóval lassabb, mint a vezetékes, ráadásul a költségek is tovább emelkedtek volna. Ez nem volt megengedett, elvégre a készülék így is igen drága lett. 

A jól értesült források szerint az Apple továbbra is azt tervezi, hogy a jövőbeli iPhone modellekről száműzi az összes csatlakozót és gombot. Ez azt jelentené, hogy a Lightning port is megszűnik, és így kevésbé valószínű, hogy a pletykáknak megfelelően USB-C portra váltana 2019-ben az Apple. 

Az iPhone és iPad készülékek mindig is egyedi töltőportot használtak. Eleinte a 30-tűssel kezdett az Apple 2007-ben, ami maradt az iPhone 4S-ig. 2012. szeptember 12-én aztán bemutatkozott a Lightning port, az iPhone 5-tel egyszerre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.