Hirdetés

Az Apple napokon belül leleplezheti az M2 Ultra processzort



|

Egy neves szivárogtató szerint több új Macre is számíthatunk a közelgő WWDC fejlesztői konferencián.

Hirdetés

Június 5-én, vagyis jövő hétfőn veszi kezdetét az Apple fejlesztőknek szóló konferenciája, a WWDC 2023. A rendezvény ugyan elsősorban a szoftveres újdonságok körül szokott forogni, de általában friss termékeket is lelepleznek a keretében, az idei műsor pedig különösen erősnek ígérkezik ezen a téren.

Korábbi jelentések szerint jó esély van rá, hogy a cupertinóiak itt mutatják be a régen lebegtetett AR/VR headsetüket, most viszont arról érkezett egy jelentés, hogy Tim Cookék néhány új Mac számítógépet is rejtegetnek az ingujjukban.

Hirdetés

Az információ forrása Mark Gurman, aki először két napja írta meg, hogy az Apple "több új Mackel" készül, majd nemrég egy újabb beszámolóval részletezte a forgatókönyvet. A Bloomberg elemzője úgy tudja, hogy az almás cég két Macet is tesztel "14,13" és "14,14" modellazonosítóval, melyek mindegyike asztali masina, és az idei MacBook Pro-frissítéssel debütált M2 Max processzort használják.

Ami pedig még ennél is izgalmasabb, hogy Gurman szerint az Apple egy további konfiguráción is dolgozik, ami már a leleplezésre váró M2 Ultra chipre épül. Ez a SoC az M1 Ultrához hasonlóan duplázhatja a Max-kiadás teljesítményét, vagyis 24 magos processzorral, 60 magos GPU-val és 192 GB memóriával érkezhet. Akinek pedig még ez sem elég, annak egy 76 magos GPU-val szerelt variánst is felkínálhat a cég.

Ha hihetünk a szivárogtatónak, az M2 Ultra eredetileg az új Mac Próba készülhetett, melynek jelenleg forgalmazott verziója az utolsó, még Intel-processzorra épülő almás számítógép. A frissítés fejlesztése azonban akadályokba ütközött, így a csúcsteljesítményt nyújtó erőforrás végül a valamivel lejjebb pozicionált, de ugyancsak profi felhasználóknak szánt Mac Studióban köthet ki. Ennek aktuális, s egyben első generációját tavaly nyáron mutatta be az Apple, M1 Max és M1 Ultra chipekkel a burkolat alatt.

Emellett Gurman arra számít, hogy "hamarosan" az új 15 hüvelykes MacBook Air is bemutatkozik, amit a 9to5Mac két forrása is alátámaszt. A portál beszámolója alapján egy 13 és egy 15 hüvelykes kiadás is érkezik az Apple belépő szintű laptopjából, és mindegyiket az M3 SoC hajtja majd. Hogy mindebből mi jut el a WWDC 2023 színpadára, azt napokon belül megtudjuk. A cupertinóiak megnyitója magyar idő szerint este 7 órakor kezdődik, a bejelentésekről természetesen a PC World hasábjain is rögvest hírt adunk majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.