Hirdetés

Az Apple nem adta fel, hogy az iPhone-nal is tölthessük az AirPods füleseket



|

Belsős források szerint a cupertinóiak még mindig dolgoznak a töltésmegosztás kifejlesztésén.

Hirdetés

Az Apple-nek valahogy nincs szerencséje a töltőkkel, hiszen a cég néhány éve látványosan felsült, amikor technológiai akadályokra hivatkozva váratlanul elkaszálta a korábban bejelentett AirPower-töltőpadot, valamint a vezeték nélküli töltőként is használható iPhone-ok sem akarnak megérkezni, pedig évek óta szerepel a téma pletykákban.

Ezúttal a 9to5Mac öntött némi olajat a tűzre, azt állítva, hogy a cupertinóiak továbbra is dolgoznak a funkción.

Hirdetés

A portál egy belsős jelentésre hivatkozva arról ír, hogy az Apple eredetileg már az iPhone 14 Próban és Pro Maxben is szerette volna elérhetővé tenni a visszafelé töltést, ám nem készült el vele időben, így leghamarabb az iPhone 15-szériában debütálhat a funkció. A 9to5Mac forrásai ugyanakkor figyelmeztetnek, hogy semmi sem végleges, így egy újabb csúszás, vagy akár a projekt teljes beszántása sincs kizárva.

A fejlesztés egyik fő prioritása a visszatöltéshez szükséges "wireless power out" firmware elkészítése, amely az egész folyamat, s benne például a töltési sebesség menedzseléséért felelős. Az Apple pedig állítólag egy külön felhasználói felülettel és egy dedikált hangeffekttel is készül a funkcióhoz.

Amennyiben a visszafelé töltés egyszer tényleg megérkezik, leginkább az AirPods fülesek kapcsán jöhet kapóra, de akár az Apple Watch okosórákkal is kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy be kell áldoznunk néhány százaléknyi kakaót a mobilunk töltöttségéből.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.