Hirdetés

Az Apple nem bánja, ha a fejlesztők kijátsszák az App Store-t



|

Sőt, még alternatív megoldást is kínál azoknak, akik nem szeretnének az ő szabályai szerint játszani.

Hirdetés

Világszerte zajlanak perek és indulnak támadások az Apple ellen, amiért nem enged más alkalmazásboltokat a platformjaira: a felhasználók csak az App Store-ban vásárolhatnak, így a gyártó lecsíphet némi pénzt mind az alkalmazások árából, mind az appon belüli vásárlásokból, köztük az előfizetési díjakból is.

Ausztráliában is zajlik egy trösztellenes vizsgálat (természetesen az Epic Games keze van benne), de a cég azzal védekezik, hogy a fejlesztők nyugodtan kínálhatnak szolgáltatásokat a webböngészőn keresztül.

Hirdetés

Az ügyvédek azt akarják elérni, hogy a bíróság ejtse az ügyet, mivel téves feltételezés adja az alapját.  Az Apple nem ért egyet azzal, hogy az App Store "messze a legdominánsabb alkalmazásbolt" lenne iOS-en, ami egy nagyon érdekes állítás, tekintve, hogy tényleg nincs más, engedéllyel futó áruház a platformra. 

A cég szerint a webböngészők eleve platformok, melyek progresszív webes alkalmazásokat (PWA-kat) futtatnak, amiket le sem kell tölteni, és még a főképernyőre is kihelyezhetők az ikonjaik. A játékstreaming-szolgáltatások üzemeltetői például ezt a "kiskaput" használják ki: ennek köszönhetően futtatható a Google Stadia, az Amazon Luna, és ezzel fog működni az Xbox cloud gaming is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.