Hirdetés

Az Apple nem lassítja a régi iPhone-okat



|

A mítosz szerint az Apple minden új iOS frissítéssel szándékosan lassítja a korábbi iPhone készülékeket - a mérések szerint ez nem igaz.

Hirdetés

Az interneten és a felhasználók között rég kering az mítosz, amely szerint az Apple szándékosan korlátozza a régebbi iPhone-ok teljesítményét. Állítólag azért lassítja az előző iPhone készülékeket minden egyes iOS-frissítéssel az Apple, hogy ösztönözze a felhasználókat az újabb generációs modellek megvásárlására. 

Hirdetés

A felhasználók tényleg hisznek ebben a mítoszban, és a Google-keresések is igazolják ezt: a kapcsolódó keresések (lassú iPhone, stb.) kirobbanó arányban nőnek meg, miután megérkezik az éves nagy iOS-frissítés. 

A Futuremark megpróbált a végére járni az ügynek, természetesen mérések formájában. Összesen több mint 100 000 különböző iPhone-t tesztelt a cég, iOS 9, iOS 10 és iOS 11 rendszerekkel, teljesítményt mérő benchmarkok segítségével. 

Az iPhone 6S ezek alapján 2016 áprilisától 2017 szeptemberéig nem veszített a sebességéből, sem GPU, sem CPU terén. 

A mérések alapján az iPhone 6, az iPhone 6S és az iPhone 7 sem rontott GPU-eredmények terén, és a CPU eredményei is csak hajszállal csökkentek. Vagyis a Futuremark szerint egyik iPhone sem lassult be az új iOS rendszerektől, és a mítosz hamis. 

Szerintetek? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.