Hirdetés

Az Apple nyakában a Xiaomi



|

A második negyedévben is csökkentek az eladások az okostelefonok piacán, azonban a Samsung és a Huawei még így is előrébb tudtak lépni.

Hirdetés

Az idei második negyedév során a Gartner elemzői szerint újabb 1,7 százalékkal zsugorodott az okostelefonok piaca (éves összehasonlításban). Ennek ellenére a 368 milliós globális eladási darabszám nem volt rossz. 

Hirdetés

A Samsung továbbra is a piac élén áll a maga 20,4 százalékos részesedésével, a Huawei 15,8 százalékkal követi. Az Apple harmadik 10,5 százalékkal, a nyakában pedig ott lohol a Xiaomi 9 százalékkal. 

A Samsung valamivel több mint 75 millió okostelefont adott el ebben az időszakban, ami 3,8 százalékos előrelépést jelent. A Huawei 58 milliót, ami az amerikai problémák ellenére is 16,5 százalékos fejlődés. Az Apple ugyanakkor 13,8 százalékkal kevesebb iPhone-t szállított le. A Xiaomi emiatt már komoly fenyegetést jelent az Apple-re nézve. 

Az elemzők szerint a kereslet a csúcskategóriás mobilok iránt nagyobb mértékben esett vissza. Az eladások felpörgetése érdekében a gyártók prémium funkciókkal igyekeznek feldobni az olcsóbb eszközöket is, így többkamerás megoldásokkal, keret nélküli kijelzőkkel, nagyobb akkukkal frissítik az elérhetőbb árú mobilokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.