Hirdetés

Az Apple Pay és az App Store üzleti gyakorlatát vizsgálja az Európai Bizottság



|

Trösztellenes vizsgálatot indított az Európai Bizottság az Apple ellen az Apple Pay és az App Store kapcsán.

Hirdetés

Ismét Európa célkeresztjében az Apple az üzleti szokásai miatt: az Európai Bizottság egyenesen két trösztellenes vizsgálatot is indított a cégóriás ellen az Apple Pay és az App Store kapcsán. Vizsgálják például, hogy miért tesz zsebre 30 százalékot az App Store-on keresztüli eladásokból, azután, hogy a Spotify és a Rakuten is sérelmezte ezt nemrég - korábban más fejlesztők is zokon vették az Apple-adóként emlegetett 30 százalékos elvonást. 

Hirdetés

Az EU vizsgálni kívánja az olyan szolgáltatásokat is, mint az Apple Music, az Apple Books vagy az Apple TV+, mert biztosítani akarják, hogy az Apple szabályai ne nyomják el a riválisokat. 

Az Apple Pay mobilfizetési rendszer pedig azért került a figyelem középpontjába, hogy kiderüljön, a bankok és pénzügyi szolgáltatók miért nem használhatják az iPhone-ok NFC chipjét arra, hogy saját fizetési appokat és szolgáltatásokat indítsanak. Androidos oldalon ilyen megkötés nincs, mint a Samsung Pay, a Google Pay és a Razer Pay példái mutatják. Az iOS rendszeren viszont csak az Apple megoldása él, emiatt az EU úgy döntött, alaposabban elemzi a helyzetet, nehogy az Apple elvegye a fogyasztóktól a lehetőséget, hogy új fizetési technológiákat vagy jobb, más minőségű, esetleg olcsóbb szolgáltatásokat használjanak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.