Hirdetés

Az Apple segíteni akart az FBI-nak



|

Egy texasi tömeggyilkos iPhone készülékének feloldásához ajánlotta fel a segítséget az Apple, de az FBI nem reagált a megkeresésre.

Hirdetés

Az Apple arról számolt be a médiának, hogy nemrég megkereste az FBI-t, és segítséget ajánlott Delvin Kelley, a texasi tömeggyilkos iPhone készülékének a feloldásához. 

Hirdetés

Az Apple szóvivője szerint az FBI nem reagált a cég megkeresésére, nem kért az Apple segítségéből. Az almás vállalat szerint amennyiben a hatóságok azonnal felkeresték volna őket, akkor segíthettek volna az adatokhoz hozzáférni. 

A templomban lövöldöző a mészárlás után öngyilkos lett, ezért az Apple azt ajánlotta volna az FBI-nak, hogy használják a halott ujjlenyomatait a feloldáshoz, mielőtt a készülék ujjlenyomat-olvasója zárolja magát. 

Az iPhone ugyanis zárolja az ujjlenyomat-olvasót, ha 48 órán át nem használják. Ezután csak PIN-kód megadásával lehet feloldani a zárolást, amelynek a megszerzése nehézségekbe ütközik, mivel a tömeggyilkos már halott. 

Az eset kapcsán mindenhol megemlítik, hogy az Apple tavaly figyelmen kívül hagyta a bíróság felszólítását, amelyben a San Bernardino-i mészárlás elkövetője által használt iPhone 5C feloldására kötelezte a vállalatot. Az Apple szerint a terrorista készülékét csak egy új, kormányzati kiskapukkal telepakolt rendszer megírásával lehetett volna feltörni, ebben az esetben azonban egy iPhone (vagyis a rajta lévő adatok) sem lett volna többé biztonságban. Az FBI végül az Apple segítsége nélkül is feltörte a készüléket, de további bizonyítékokat nem talált rajta. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.