Hirdetés

Az Apple sosem akart ujjlenyomat-olvasót az iPhone X-re



|

A vállalat egyik alelnöke szerint a kezdetektől fogva csak a Face ID volt a célkeresztben.

Hirdetés

Hosszú hónapokig mindenki azt találgatta, hogy hová teszi az Apple az iPhone X ujjlenyomat-olvasóját. A közel keret nélküli kijelző miatt ennek nem maradt hely az előlapon. Sokáig úgy tűnt, hogy vagy a kijelzőbe ágyazzák, vagy a hátlapra teszik. 

Hirdetés

Az első verzió technológiai nehézségek miatt sehogyan nem jött volna össze, a másodikat állítólag a dizájn miatt nem lépte meg az Apple. A cég egyik ügyvezetője azonban most végre tiszta vizet öntött a pohárba. Az Apple soha nem akart ujjlenyomat-olvasót tenni az iPhone X-re, sem a kijelző alá, sem a hátlapra, sem a bekapcsológombba. 

Erről maga Dan Riccio beszélt egy interjúban, elárulva, hogy ezek a pletykák mindvégig teljesen alaptalanok voltak. Ami azt illeti, már a tervezés elején rájöttek, hogy a Face ID jól működik, ezért mindvégig ennek a fejlesztésére koncentráltak. 

A mostani nyilatkozat egyébként további pozitív fényt vetett Ming-Chi Kuora, a KGI Securities elismert elemzőjére: ő már februárban forradalmi előlapi kamerát emlegetett, sőt, a 64 és a 256 GB-os kapacitást, valamint az 5,8 hüvelykes OLED-panelt is eltalálta. 

Ami viszont a Face ID-t illeti, csak a következő hónapok döntik el, hogy mennyire működik jól a gyakorlatban. A legnevesebb tesztelők szerint egyelőre akadnak vele gondok, még az Apple-párti lapokat és YouTube-celebeket sem nyűgözte le maradéktalanul a 3D-s arcfelismerés. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.