Hirdetés

Az Apple-szivárogtatók közel felét letartóztatták



|

Egy kiszivárgott memo szerint az Apple tavaly 29 szivárogtatót kapcsolt le - közülük 12-t letartóztattak.

Hirdetés

Idén már megtörtént egyszer, hogy a Snapchat anyacégétől kiszivárgott egy memo, amely arra szólította fel a dolgozókat, hogy még csak véletlenül se szivárogtassanak ki bizalmas információkat. Most ugyanez a vicces dolog esett meg az Apple-lel is. 

Hirdetés

A kizárólag az Apple alkalmazottainak szánt feljegyzés szerint az Apple tavaly 29 szivárogtatót fülelt le, közülük 12-t pedig letartóztattak. Az Apple biztosra ment, ezért leszögezte, hogy mi történik azokkal, akik bizalmas információt szivárogtatnak ki a médiának: az óriás szerint ezek az emberek nem csak a munkájukat veszítik el, de a jövőben bárhol extrém nagy kihívás lesz állást találniuk. Mindezek miatt azért elég furcsa, hogy ez a memo is kiszivárgott. 

Az Apple az elmúlt év eseteiről is árulkodott. Craig Federighi, az Apple szoftvermérnöki részlegének feje egy megbeszélést tartott, amin elhangzott, hogy az iPhone-okra érkező funkciók egy része késik majd. Valaki ezt elárulta a médiának. Az Apple kinyomozta, hogy ki volt az, és azonnal elbocsátotta. 

Egy másik esetben egy kiadatlan szoftvercsomagot szivárogtattak ki, ami az iPhone X-ről és az új Apple Watch-ról árulkodott, még a bemutatók előtt. Tavaly még a szivárgások megállításáról tartott belső előadást is kiszivárogtatták, és azóta is áramlanak a titkok az Apple-től. Az Apple ugyanakkor sikeresen azonosította azokat a dolgozókat, akik egy meghatározott mobilos blognak bizalmas információkat adtak ki az iPhone X-ről, az iPad Pro tabletről és az AirPodsról. 

Az Apple a beszállítóknál is hasonló módon kutatja a szivárogtatókat, és fülel le mindenkit, aki olyan információhoz fér, amihez nem szabadna. Amikor a múlt hónapban egy olyan Apple-dolgozót kaptak el, aki a szoftveres tervekről adott ki információt, azt mondta, hogy nem gondolta, hogy elkaphatják - végül kirúgták. 

Az ekkora tech cégek olyan erőforrásokkal rendelkeznek, amelyeknek hála leleplezhetik azokat, akik bizalmas információkat adnak ki. Az Apple arra figyelmeztet, hogy az ilyen emberek nem csak állás nélkül maradnak, de börtönbe is kerülhetnek, továbbá pénzbírságot is kaphatnak.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.