Hirdetés

Az Apple-t fojtogatná a Qualcomm



|

Eddig csak Kínában rugdosta az Apple-t a Qualcomm, de most Németországban is betiltatná az iPhone-ok forgalmazását.

Hirdetés

Egy kínai bíróság 10 nappal ezelőtt előzetes határozatot hozott az Apple ellen, most pedig egy német bíróság is kimondta, hogy bizonyos iPhone készülékek megsértik a Qualcomm egyik szabadalmát. Az Apple iPhone készülékeinek a forgalmazását ezért akár Németországban is betilthatják. 

Hirdetés

A Qualcomm Kínában bizonyos szoftveres funkciókat célzott meg a pereivel. Az Apple sietett az iOS legutóbbi frissítésével, és azt mondja, minden érintett elemet orvosolt, ami sérthette a szabadalmakat. Németországban bizonyos Intel és Qorvo alkatrészek miatt perel a Qualcomm. 

A döntés értelmében a Qorvo megszegte a Qualcomm egyik szabadalmát, ami alapvető fontosságú az okostelefon akkumulátora számára aktív modemnél. Vagyis Németországban betilthatják a Qorvo alkatrészekre építő iPhone-okat. A Qualcomm más pert is indított az Apple ellen Németországban, azt az Apple ismételt gyors szoftverfrissítésekkel igyekezett leszerelni. 

A mostani döntés hatására az Apple végül felfüggesztette a saját németországi boltjaiban az iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 és iPhone 8 Plus forgalmazását. Egyéb helyi csatornákon keresztül mind elérhető marad. Az Apple a Qualcomm akcióit kétségbeesett próbálkozásnak nevezte, amellyel el akarja terelni a figyelmet a két cég közötti problémákról. Az Apple szerint a Qualcomm taktikája árt a fejlődésnek és a fogyasztóknak. A cég olyan munkáért akar komoly díjazást, amelyet el sem végzett, és világszerte vizsgálják emiatt - állítja az Apple, amely fellebbez a bíróságon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.