Hirdetés

Az Apple-t nem érinti a chiphiány?



|

Egy jelentés szerint az összes nagy mobilgyártó szenved a jelenségtől, csak a cupertinóiak nem.

Hirdetés

Aggasztó hír érkezett a napokban a chiphiány kapcsán: a jelenség már olyan súlyos, hogy a Toyota szeptemberre a termelése 40%-os csökkentését jelentette be, mivel nincs elég chip a járművek legyártásához. A világelső márka példáját pedig a második helyezett Volkswagen is követheti, amely szintén képtelen megbirkózni a létfontosságú alkatrész hiányával.     

Az amerikai távközlési piacról havi beszámolókkal szolgáló Wave 7 Research elemzőcég ugyanakkor most azt állítja, hogy habár mindenki szenved, az Apple-t nem érinti olyan súlyosan a probléma.

Hirdetés

A Wave 7 legfrissebb jelentése szerint az Egyesült Államokban akadozik az olcsóbb androidos telefonok, főként a Samsung és a OnePlus készülékeinek szállítása, de az iPhone-okkal nincs ilyen gond.

Az elemzőcég meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról ír, hogy a cupertinóiak még időben bebiztosították maguknak a gyártáshoz szükséges chipeket, a riválisokat azonban visszafogják az Apple-nek is beszállító Qualcomm szűkös kapacitásai. Egy boltvezető egyenesen azt közölte a jelentés készítőivel, hogy a készlethiány "mindenkit érint, csak az Apple-t nem."

A Wave 7 Research úgy tudja, hogy az akadozó ellátás változó mértékben sújtja az egyes szolgáltatókat, melyek közül a legkevésbé az AT&T érintett, mivel ez a vállalat rendelkezik a legtöbb iPhone-szimpatizáns ügyféllel.

Az elemzőcég szerint az Apple előnyét az is bizonyítja, hogy a korábbi évekkel ellentétben az idén nem csökkent az iPhone piaci részesedése, holott az új készülékek őszi bemutatójához közeledve többnyire ez szokott történni. A Wave 7 ebből arra következtet, hogy nem az iPhone eladásai erősek, hanem a dobogó második fokán álló Samsung nem bírja kielégíteni a készülékeire mutatkozó igényt.

Fontos azonban leszögezni, hogy a Wave 7 jelentése kizárólag az Egyesült Államokra és a mobiltelefonokra fókuszál, így a teljes képről ez nem sokat árul el. Ezzel kapcsolatban sokkal beszédesebb lehet, hogy a legutóbbi pénzügyi beszámolón az Apple illetékesei arról beszéltek, hogy az ellátási korlátok különösen az iPhone-t és az iPadet fogják érinteni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.