Hirdetés

Az Apple-t sem kerüli el a chiphiány, aki nem siet, az bukhatja az új iPadet és iMacet



|

Nemrég az Apple közzétette a 2021-es év második negyedévének pénzügyi mutatóit, és szóba került az is, hogy a készlethiányt a legújabb készülékek vásárlói is megérzik majd.

Hirdetés

Lassan tényleg nehéz olyan techcéget találni, akinek nem okoznak problémát a különböző kikerülhetetlen okok, például a "nagy chiphiány" miatti készlethiány. A tegnapi nap folyamán tartotta meg az Apple azt a pénzügyi beszámolót és kérdezz-feleleket, ahol egyrészt a második negyedév eredményeiről meséltek, másfelől pedig felvázolták, mire lehet számítani a közeljövőben.

A cég fejese, Tim Cook válaszolt arra a kérdésre is, miszerint lehet-e készlethiányra számítani a most érkező új Macek és iPadek kapcsán. Röviden az a válasz, hogy igen.

Hirdetés

Cook kifejtette, hogy a techvilág egy komplex problémával áll szemben, számos vállalat életét nehezíti meg most a chiphiány, ez pedig láncreakcióként gyűrűzik végig az egész iparon. Az Apple szemszögéből most leginkább az iPad és az iMac érintett. Cook hangsúlyozta, hogy a cég mindent megtesz azért, hogy javuljon a helyzet, de azt ő sem tudta megjósolni, hogy mikor áll majd véglegesen helyre a rend.

Luca Maestri, a cég pénzügyi vezetője is megerősítette, hogy az Apple-re is hatással van a chiphiány, 2021 harmadik negyedévére épp ezért terveznek 3-4 milliárd dolláros bevételcsökkenéssel, egészen egyszerűen nem tudnak majd elég iPadet és Macet eladni a félvezetőhiány miatt.

Korábban is lehetett már pletykákat hallani arról, hogy elég korlátozott készlettel startolhat el most pénteken a 12,9 hüvelykes, M1-es iPad Pro, ez elvileg a mini-LED kijelző miatt várható. Túlzás nélkül állítható a fentiek alapján, hogy aki M1‌-es ‌iPad Prót vagy új ‌M1-es iMacet akar vásárolni a közeljövőben, az amint tudja, rendelje elő ezeket az eszközöket, különben hoppon fog maradni, és nem jut neki semmi sem.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.