Hirdetés

Az Apple törölte az App Store-ból az oroszok kedvenc közösségi oldalát



|

Egyelőre nem tiszta, hogy miért tűnt el az iOS-es alkalmazásboltból a VKontakte.

Hirdetés

Az orosz-ukrán háború februári kitörése után az Apple az elsők cégek között volt, amelyek a nyugati gazdasági szankciókkal összhangban beszüntették az oroszországi tevékenységüket, így a Vlagyimir Putyin vezette államban már csak szürke import útján kaphatók az almás termékek, és nem működik például az Apple Pay fizetési szolgáltatás sem.

Most pedig Tim Cookék látszólag egy újabb szigorú lépést tettek, nemrég ugyanis törölték az App Store-ból az oroszok kedvenc közösségi oldalát, a világszerte 700 millió felhasználóval bíró Vkontakte-t.

Hirdetés

A törlés ráadásul nemcsak az orosz fejlesztésű platformot, hanem az üzemeltető más népszerű alkalmazásait is érinti, így az orosz iPhone-felhasználók már a Mail.ru, a VK Musik és a Youla classified appokat sem tudják letölteni. A korábban telepített alkalmazások az Apple szabályai értelmében továbbra is működőképesek maradnak, frissítések viszont nem érkezhetnek hozzájuk.

A VKontakte a hivatalos blogján közölte a hírt, ahol egyúttal mindenkit emlékeztetett, hogy webböngészőn és az asztali kliensen keresztül továbbra is elérhető maradt a közösségi platform, a frissítések elmaradása miatt viszont a már telepített appokban problémák adódhatnak az értesítésekkel és a fizetés során. A cég közleménye alapján a szakembereik mindent elkövetnek, hogy továbbra "biztosítsák és javítsák a felhasználók kényelmét."

Cikkünk írásáig az Apple nem adott hivatalos indoklást a törlésre, s ha a Vkontakte képviselőihez el is juttatott ilyet, az üzemeltető ezt nem hozta nyilvánosságra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.