Hirdetés

Az Apple új monitora jóval több lehet egy szimpla kijelzőnél



|

Extra funkciókkal feldobott megjelenítő érkezhet a cupertinóiaktól.

Hirdetés

Az Apple kínálatát böngészve jelenleg két monitor közül is választhatnak az érdeklődők a tavaly piacra dobott Studio Display és a 2019 óta kapható Pro Display XDR képében, a 766 ezer és 1 millió 900 ezer forintos árcédulákkal azonban egyik sem tartozik a tömegtermékek közé.

A cupertinóiak valószínűleg a jövőben sem fognak filléres megjelenítőket forgalmazni, cserébe viszont az egyik később érkező modell egy hasznos extra üzemmóddal dobhatja fel a megszokott képességeket.

Hirdetés

A Bloomberg elemzője, Mark Gurman ugyanis a legutóbb hírlevelében arról számolt be, hogy az Apple egy olyan külső monitoron dolgozik, amely akár önálló okos kijelzőként is használható lesz. Az almás cég mostanában látványos vonzalmat mutat a téma iránt, hiszen az iOS 17 egyik közelgő újdonsága, a Standby üzemmód is erre fókuszál, az iPhone-ból faragva okos megjelenítőt.

Gurman tippje annyiból logikusnak tekinthető, hogy már a jelenleg forgalmazott Studio Display is saját processzorral (az iPhone 11-ből ismerős A13 Bionickel) rendelkezik, innentől pedig csak egy lépés, hogy eddig nem látott dolgokra is használhassuk az erőforrást. Az okos kijelzőként beállítható monitor hasznos információkat mutathatna, vagy az okos eszközeink kezelésére szolgálhatna, amikor éppen nem használjuk a hozzá csatlakoztatott számítógépet.

Ez persze ezen a ponton csak egy pletyka, Gurman viszont a megbízhatóbb szivárogtatók közé tartozik, így érdemes lesz figyelemmel kísérni a szóbeszéd sorsát. Áprilisban egyébként egy másik neves elemző, Ming-Chi Kuo is az Apple monitoros tervei kapcsán jósolta, hogy valamikor 2025-ben érkezhet a cég új, 27 hüvelykes külső megjelenítője, amely a mini-LED technológiára épül majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.