Hirdetés

Az Apple után a Samsung is szereld magad-programot indít



|

Az iFixittel fog össze a Samsung, hogy megkönnyítse bizonyos Galaxy modellek otthoni javítását.

Hirdetés

A fenntarthatósági szempontok előtérbe kerülésével az elektronikai eszközök gyártóinak már arra is figyelniük kell, hogy termékeik minél könnyebben javíthatók legyenek, az ebből a szempontból rengeteget kritizált Apple ezért novemberben bejelentette, hogy szereld magad-programot indít az Egyesült Államokban.

Ahogy arra korábban már többször is volt példa, a Samsung most ismét a cupertinóiak nyomdokaiba lép, és egy hasonló projektbe kezd az alkatrészekre és javítási útmutatókra szakosodott iFixittel összefogva.

Hirdetés

A valamikor a nyár során rajtoló program kizárólag az USA-ban lesz elérhető, eleinte csak a Galaxy S20 és S21 mobilok, valamint a Galaxy Tab S7+ táblagép esetében. A felhasználók hivatalos alkatrészekhez, szerszámokhoz és lépésről lépésre vezető szerelési instrukciókhoz férhetnek hozzá. Első körben a hátlap, a töltőport és a kijelző cseréjéhez kaphatnak segítséget az érdeklődők.

Egyelőre ez minden, amit elárultak a programról. Habár a kezdeményezés mindenképp szimpatikus, fontos megjegyezni, hogy az Apple és a Samsung számára csak azután vált fontossá a helyzet rendezése, hogy a Biden-adminisztráció felkarolta a javítás jogáért küzdő mozgalom (Right to Repair) célkitűzéseit, és a szabályok szigorítására szólította fel az ebben illetékes Szövetségi Kereskedelmi Bizottságot (FTC).

Az FTC később meg is szavazta, hogy véget vet a javítást korlátozó jogtalan gyártói gyakorlatoknak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.