Hirdetés

Az Apple WWDC-t csak virtuálisan rendezik meg, már van dátum is



|

Az Apple évente megrendezett WWDC konferenciája június 22-én startol, de érthető okokból nem lesz belőle valóban meglátogatható változat.

Hirdetés

Ugyan alapvetően a fejlesztőknek szóló rendezvény, de a WWDC ettől még az Apple számára az év egyik legnagyobb eseménye, hiszen itt jelentenek be egy rakás új terméket és szolgáltatást, no meg persze presztízs-szinten is fontos annak megmutatása, hogy mennyire szép és jó minden Almaországban. Az elmúlt időszakban azonban a világjárvány, valamint az utazási és kijárási korlátozások fényében kérdéses volt az idei rendezvény sorsa. Most végre kiderült, hogy mi lesz vele: megtartják, méghozzá június 22-vel kezdődően, de kizárólag online rendezik meg a WWDC-t. 

Hirdetés

Az Apple ezzel sok más óriáscég példáját követi, a világjárvány többek között a Facebook és a Google fejlesztői konferenciájára, továbbá az SXSW-re és az E3-ra is hatással volt. Az Apple a WWDC-n általában az új iOS-re és macOS-re koncentrál, mostanában egyre több friss hardvert is megvillant, főként a professzionális kategóriában. 

Mivel az Apple világszerte több mint 300 diákot szponzorál a WWDC-re való kijutásban, ezért idén egy Swift Student Challenge nevű versenyt is indítanak, hogy hangsúlyozzák a kódolás és a tudományok fontosságát. Ehhez a Swift Playgrounds használatára van szükség, amelyet Mac gépekre és iPadekre is le lehet tölteni.  A San José városában lévő helyi szervezeteket pedig 1 millió dolláros kerettel kárpótolja az Apple a kieső bevételekért, amiket az idei fizikai show elmaradása okoz. Az idei WWDC előadásainak és egyéb eseményeinek megtekintése az Apple fejlesztői appján és weboldalán keresztül minden fejlesztő számára ingyenes lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.