Hirdetés

Az ár-érték arány bajnoka lett a OnePlus 6T



|

Nagyobb kijelző és akkumulátor, kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó jellemzi a készüléket, amelynek azért gyenge pontjai is akadnak.

Hirdetés

Fél év sem telt el a OnePlus 6 bemutatója óta, de tegnap késő délután hivatalosan is bemutatkozott a felújított változat, a OnePlus 6T. Az új modellbe több RAM és nagyobb tárhely került, ennél azonban feltűnőbb, hogy a kijelző nagyobb, a belógó szenzorsáv pedig kisebb. 

Hirdetés

A OnePlus a Vivo és az Oppo által népszerűsített vízcsepp alakú érzékelőszigetre szavazott (a három cég a BBK tulajdona). Ujjlenyomat-olvasó nincs a hátlapon, a képernyőbe építették. Az első tesztek szerint lassabb, mint a OnePlus 6-on lévő megoldás, vagyis a kijelzőbe ágyazott szenzorok továbbra sem olyan pontosak és gyorsak, mint a hátlapiak (a Mate 20 Próról is hasonlóak a vélemények). 

A készülék 549 eurós alapárral vihető, ezért 6 GB RAM és 128 GB tárhely jár. A 6,41 hüvelykes AMOLED-kijelző 2340 x 1080-as felbontású, alatta Qualcomm Snapdragon 845-ös chip található, a RAM maximum 8 GB lehet, a tárhely pedig 256 GB. Az akkumulátor 3700 mAh kapacitásúra nőtt, a tesztelők 5-8 óra kijelzőidőt tudtak elérni vele. A hátlapi kamerarendszer ugyanazokat a 16 és 20 megapixeles szenzorokat használja. A készüléken gyárilag Android 9 Pie fut, a legújabb OxygenOS rendszerrel és saját gesztusvezérléssel (a Google-féle mellett). Egyelőre csak éjfekete és tükörfekete verzió létezik. 

A Huawei és a Google után a OnePlus is kínál éjszakai fotós módot, ennek a neve Nightscape, és bár nem annyira hatékony, mint a riválisoké, de azért jól javítja a képeket kevés fény mellett. A kamera fejlesztéseit idővel a OnePlus 6 is megkapja. 

Jackcsatlakozó, vezeték nélküli töltés, vízálló kialakítás (hivatalosan) és microSD-foglalat továbbra sincs, illetve az egyetlen alsó hangszórót is gyengének tartják, akik már próbálták. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.