Hirdetés

Az ARM örökre kinyírná a SIM-kártyát



|

Az iSIM formájában közvetlenül a lapkakészletbe integrálnák azt, amit ma fizikai kártya formájában használunk.

Hirdetés

Az ARM gőzerővel dolgozik azon, hogy a SIM-kártyákat örökre eltüntesse az életünkből. A jelek szerint a nano SIM-ek is túl nagyok, és az okostelefonok, valamint az IoT-s kütyük gyártói örülnének a plusz helynek. 

Hirdetés

Az ARM nem gyárt chipeket, ugyanakkor az összes processzormag (legyen szó a Qualcomm Snapdragonjáról, az Apple A szériájáról vagy a Samsung Exynos sorozatáról) mögött rejtőző architektúrát kidolgozza. Az óriás most előállt az iSIM ötletével. 

Ez egy programozható SIM-kártya, hasonló ahhoz az eSIM-hez, ami a Google Pixel 2-ben is van. Ez viszont szerves része az SoC-nek, vagyis közvetlenül a lapkába integrálják, a processzormagok, a WiFi- és Bluetooth-chipek, továbbá az LTE-modem mellé. 

A SIM-kártya ennek megfelelően a chipekben él majd tovább: állítólag a négyzetmilliméter töredékén. A SIM-tálcák helyét pedig átvehetik majd hasznosabb alkatrészek, esetleg beférhet egy nagyobb akkumulátor. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.