Hirdetés

Az AR-pornót is új szintre emeli a Meta Quest 3



|

A Zuckerberg-féle VR-headset fejlesztéseivel az otthonodba invitálhatod a pornósztárokat.

Hirdetés

A 2020-ban piacra dobott Meta Quest 2 minden idők legsikeresebb VR-headsetje lett, így senkit sem lepett meg, hogy szeptemberben színre lépett a termék harmadik generációja, ami az előrejelzések alapján ugyan kevésbé ígérkezik népszerűnek, holott lényegi fejlesztésekkel dobta fel a bevált receptet. Az egyik ilyen a színes külső kamerák megjelenése, amelyet ugyan már HTC Vive Pro 2 és más riválisok (pl. Valve Index VR, Pico 4 All-In-One) is tudtak, a Quest 3 499 dolláros induló ára viszont egész megfizethető formában teszi elérhetővé a technológiát, ez pedig végső soron a kibővített valóságra (AR) épülő pornónak is nagy lökést adhat.

Becslések szerint a VR-pornó 2030-ra már 125 milliárd dolláros üzletté nőheti ki magát, miközben a headsetek fejlődése egyre élethűbb illúziót kínál majd az érdeklődőknek. A Quest 3 esetében a drágább Quest Prót is felülmúló nagy sebességű külső RGB-kamerákkal nemcsak a normál VR-filmekben merülhetünk el, hanem az AR révén akár a saját otthonunkban is "vendégül láthatjuk" a pornósztárokat, amihez persze kompatibilis filmekre van szükség.

Hirdetés

Az ezt támogató eszközök korlátozott száma miatt ugyan jelenleg nem ez a legelterjedtebb VR-pornó kategória, de azért akadnak oldalak, ahol találni ilyen műsorokat, köztük a virtuális/kibővített valóságra épülő felnőttfilmek egyik legnépszerűbb platformjával, a 2015-ben indult SexLikeReallel, ami előfizetéses tagsághoz köti a tartalmakhoz való hozzáférést, de egy szimpla Google-kereséssel további források is felugranak.

Az AR-pornó élvezetéhez továbbá szükség lesz egy erre alkalmas lejátszóra is, ilyen például a DevoVR, amelyen keresztül közvetlenül böngészhetünk a támogatott oldalakon, a "Pass Through" keresési opció aktiválásával kifejezetten az AR-filmek között válogatva. A folyamat tehát nem túl bonyolult, a rajongóknak pedig már csak azért kell szurkolniuk, hogy az elemzőket meglepve mégis nagy siker legyen a Quest 3, hiszen a szélesebb célközönség a készítők kedvét is meghozná a tartalomgyártásához.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.