Hirdetés

Az ASUS ROG Phone 3 lehet a leggyorsabb Snapdragon 865-ös mobil



|

A tajvani távközlési hatóság belistázta a ROG Phone 3-at, és ez sok mindent elárul arról, mit tud majd az ASUS új gamermobilja.

Hirdetés

Bár az ASUS továbbra sem tudott felkapaszkodni a mobilgyártók toplistájára az eladások és a piaci részesedés terén, de az vitathatatlan, hogy minőségi készülékekkel rukkolnak elő. Ezek közül is kiemelkednek a PC-s piacon bevezetett gamer almárkát mobilra átemelő ROG Phone-ok, és a sorozatból idén már a harmadik generáció érkezik.

Hirdetés

Most pedig már azt is lehet tudni, mi hajtja a 2020-as ROG Phone 3-at, és a jelek szerint egy igazi mobilszörnyetegre lehet számítani. Megjelent ugyanis a telefon a TENAA, azaz a tajvani távközlési hatóság listáján, amely a készülékek helyi forgalmazásához szükséges. Ez nem csak azt jelenti, hogy heteken belül várhatjuk a bejelentést (a listára kerülés után általában 2-4 héttel szoktát hivatalosan bemutatni az adott készülékeket), de a gyártóknak egy csomó részletet ilyenkor kötelezően be is kell írniuk a rubrikákba.

Ez alapján az még nem meglepő, hogy Snapdragon 865 rendszerchip lesz a ROG Phone 3 motorja, az már viszont annál inkább, hogy a lapka gyári, 2,84 GHz-es órajele helyett itt 3,091 GHz-en ketyeg majd. Emellé 16 GB RAM kerül, tehát az ASUS mobilja lesz idén a harmadik a Samsung Galaxy S20 Ultra és a Nubia Red Magic 5G után, amely ennyi memóriát használ. A processzor sebessége viszont elképesztően hangzik - remélhetőleg az elődökhöz hasonlóan minőségi és hatékony hűtés segíti azt, hogy ettől a burkolat ne égjen a tenyerünkbe a használat közben.

Az AMOLED kijelző 6,59 hüvelykes képátlót kap, viszont érdekes módon nem lesz QHD+ felbontás, a gyártó marad az FHD+ mellett, ahogy a korábbi verzió esetén is tette. A TENAA listája nem említi a kijelző képfrissítését, de mindenki 120 Hz-es panelt vár. A belső tárhely 512 GB, és egyelőre nincs más variáns ilyen tekintetben a listán, az akku pedig az izomzathoz mérten nagy, 6000 mAh kapacitású.

Persze a hardveres erőfitogtatás azzal is jár, hogy a 240 grammos készülék jó 20 százalékkal nehezebb lesz egy Samsung Galaxy S20 Plusnál, de még az S20 Ultránál is 8 százalékkal nyom többet. Ami pedig a konzervatív mobilhasználóknak lehet kissé kellemetlen, hogy a listázás szerint nem lesz már klasszikus jack audiócsatlakozó, hanem az USB-C aljzatot lehet erre felhasználni. Az Android 10-re továbbra is a ROG UI felhasználói felület kerül. Már csak az ár kérdéses, erről semmilyen infó és szivárogtatás nem szól, de nem csodálkoznánk egy 1000 dollár környéki nyitáson.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.