Hirdetés

Az ASUS-é a világ legvékonyabb 14 hüvelykes laptopja



|

A karcsúság világbajnoka az új ASUS ExpertBook B9.

Hirdetés

A vékonyságra gyúró ultrabookok iránti lázat sokak szerint nem más, mint Steve Jobs robbantotta be igazán, amikor egy emlékezetes 2008-as prezentáció keretében egy postai borítékból húzta elő a MacBook Air-széria legelső képviselőjét.

A trend a többi számítógépgyártót is magával rántotta, így ma már a Windows-alapú notebookok körében is bőven válogathatunk a pengevékony modellek között. Az ASUS most azt állítja, hogy a legújabb üdvöskéje rekordot döntött a 14 hüvelykes kategóriában.

Hirdetés

A világ legvékonyabb 14 hüvelykes laptopjaként beharangozott ASUS ExpertBook B9 B9450 mindössze 1,49 cm vastag, amihez 32 cm-es szélesség és a kért hardvertől függően 0,87-0,89 kg-os súly társul. A LED-megvilágítású kijelző 1920 x 1080 pixeles felbontást tud, 300 nites maximális fényerővel és a kötelező tükröződésmentes bevonattal.

A kizárólag fekete (Star Black) színben kínált újdonság az Intel 12. generációs i5 és i7 processzoraival rendelhető, a csúcsot a négymagos, 4,9 GHz-es maximális órajellel bíró i7-10610U vPro jelenti, integrált Intel UHD grafikus vezérlővel. Memóriából 8 GB vagy 16 GB (LPDDR3) áll rendelkezésre,  az M.2 NVMe SSD tárhelyből pedig 256 GB-tól egészen 1 TB-ig terjednek a lehetőségeink, a két M.2 2280 PCIe 3.0 slotnak köszönhetően akár utólagos bővítéssel.

Portokból 1 db USB 3.2 Gen 2 Type-A, 2 db Thunderbolt 3 (power delivery támogatással), 1 db HDMI 2.0b, 1 db micro HDMI és egy 3,5 mm-es audio jack található a tokozáson, a burkolat alatt pedig hardvertől függően egy 66/33 wattórás Li-ion akkumulátor lapul. Az ASUS maximum 24 órára saccolja az üzemidőt, amit vélhetően a nagyobb teleppel kell értenünk.

A sokat utazó céges munkatársaknak ajánlott masináért 1840 dollárt kér a tajvani gyártó. A magyarországi árazás még nem ismert, az elődmodell B9400 csúcskivetele viszont jelenleg 760 ezer forintért rendelhető az egyik nagy hazai partnernél, így a B9450 esetében is hasonló árcédulára kell számítani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.