Hirdetés

Az asztalodra teszi a Naprendszer bolygóit a Google és a NASA



|

Űrbéli VR-élményekkel és egyéb csodákkal gazdagodott a Google információs tárháza a NASA közreműködésével.

Hirdetés

Az idén 25 éves Google kereső számtalan funkcióval bővült az indulása óta, de talán egyik sem volt még olyan menő, mint a szolgáltatás legújabb dobása, amely a virtuális valóságban teszi lehetővé a Naprendszer bolygóinak felfedezését.

Az ehhez szükséges modelleket egyenesen a NASA szállította, mostantól elég csak rákeresnünk egy adott égitest nevére, és a találatok között előkelő helyen ugrik fel a 3D-s megtekintés lehetősége. Böngészőből indulva egy forgó modellt kapunk, a Google alkalmazással viszont VR-ban is körbejárhatjuk a planétákat (ehhez a kamera engedélyezése szükséges), amelyeken az érdekesebb pontokat is külön kiemelték.

Hirdetés

Ezzel azonban még nincs vége, a repertoárban ugyanis a különböző eszközök, így például a Hubble  és a James Webb űrteleszkópok is megtalálhatók. A Google és a NASA összefogása emellett az Arts & Culture nevű platformra is kiterjed, ahol a 3D-s modellek segítségével tanulhatunk a Naprendszerről, illetve egy sor egyéb témába is belekóstolhatunk,  köztük a világűrről készült lenyűgöző felvételekkel, a Nemzetközi Űrállomás legnagyobb felfedezéseivel és a Mars 2020-küldetéssel.

Kris Brown, a NASA STEM-tantárgyak (Science, Technology, Engineering and Mathematics) népszerűsítéséért felelős részlegének helyettes adminisztrátora elmondta, hogy az élményt egyben a fiatalabb generáció érdeklődésének felkeltésére is szánják, akik így egyedi perspektívákból bővíthetik az ismereteiket a Naprendszerről és a szülőbolygójukról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.