Hirdetés

Az augusztusi PC World ajándék játéka - Stack Up! (or dive trying)



|

Annyira friss az olasz PixelConflict logikai és ügyességi platformjátéka, hogy még a festék sem száradt meg rajta.

Hirdetés

Szükség van a komplexebb, több történetszálon átívelő és/vagy nyitott világú alkotásokra, de ugyanúgy helye van a játékiparban azoknak a daraboknak is, amelyek egyetlen játékmechanikára épülve, pusztán a színtiszta szórakoztatást tűzik ki célul (elég megemlíteni a hatalmas sikernek örvendő Fall Guyst vagy éppen a Gang Beastset).

Nagy előnyük, hogy nem igényelnek hosszabb figyelmet, kevés energia- és időráfordítással is kikapcsolódhatunk velük, és akkor is számítani lehet rájuk, ha a haverok vagy a család eltöltene együtt pár kötetlen órácskát.

Hirdetés

Az IKEA beájulna

Az augusztusi PC World magazin mellé pontosan egy ilyesfajta mókagyár jár, ráadásul talán ez az eddigi legaktuálisabb ajándékunk, hiszen csak július közepén jelent meg a Steamen. Az olasz indie fejlesztőcsapat, a PixelConflict debütáló játékáról, a Stack Up! (or dive trying)-ról van szó, amely egy könnyed és intenzív 3D-s platformer. A koncepció egyszerű és nagyszerű: adott egy szoba, a markunkban szorongatott sokoldalú szerszám és a megállíthatatlanul potyogó dobozok, nekünk pedig minél magasabbra kell jutnunk a pályán lévő tárgyak egymásra építésével.

Nehezítő körülmény nélkül persze ez túlságosan könnyű feladat lenne, így a kihívás mértékét finoman fokozza a szoba alján megjelenő víz, amelynek szintje folyamatosan emelkedik, és nem különösebben értékeli a rendszer, ha hozzáérünk a felszínéhez. A bútordarabokat, alkatrészeket és a kezünk ügyébe akadó egyéb cuccokat természetesen úgy kell leraknunk, hogy egymáshoz kapcsolódjanak, és ennek következményeként gyakran olyan őrült kreációk születnek, amelyek láttán még Pisa legfőbb látványossága is elszégyellné magát, Bábel tornya pedig szóhoz sem jutna. De a tárgyak között nem csupán hétköznapi eszközök vannak, hanem speciális berendezési tárgyak is, így előfordulhat, hogy katapultáló trambulinok vagy ragadós asztalok színesítik a palettát.

Az újrajátszási faktor emberi műszerrel már nem is mérhető, amiben közrejátszik több dolog is. A játékmenet során egyrészt kalapokat és kalapácsokat szerezhetünk be, ezekkel testre szabhatjuk a karakterünket, másrészt különböző nehézségi szintekkel és globális ranglistával emelhetjük a tétet, harmadrészt a Stack Up! (or dive trying) nem csak egyedül játszható. Van egy kompetitív többjátékos mód is, amelyben a nappali puritán alpinistáiként egymással kell versenyeznünk a szedett-vedett tornyokkal való csúcstámadásban.

A plafonig és tovább

A PixelConflict platformjátékának irányítása hírből sem ismeri a bonyolult szót, egér és billentyűzet kombinációval, valamint kontrollerrel is gördülékenyen működik, a gépigény pedig barátságosabb már nem is lehetne (részletek a keretesben). A Stack Up! (or dive trying) egyszerre célozza meg azokat, akik munka vagy tanulás után kieresztenék a gőzt, és azokat is, akik versengeni szeretnének másokkal. Egyaránt szól a magányos farkasoknak, a kitartó barátoknak, az egymást szívató haveroknak és a minden szórakozási formára nyitott famíliáknak is.

Játszhat vele tapasztalt gamer, alkalmi játékos és olyasvalaki is, akit korábban nem vonzott a szcéna, de szívesen csinálna rendetlenséget következmények nélkül. Az sem jelenthet hátrányt, ha valaki nem túl erős angolból, hiszen a játék felülete magyarul is elérhető számos más nyelv - például olasz, német, spanyol és francia - mellett. Mire vársz? Pakolj fel!

A Stack Up! (or dive trying)  ajándékba jár az augusztus 6-án megjelenő 2021/08-as PC World magazin mellé, amit előfizetőként már két nappal korábban kézbe vehetsz, ha a posta is úgy akarja. A játék mellett más értékes szoftvereket is bezsebelhetsz új lapszámunkkal, szóval megéri lecsapni rá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.