Hirdetés

Az autóbaleseteket is érzékelheti az Android 10 Q



|

Úgy néz ki, hogy a Google Pixel mobiljai kapják meg az automatikus balesetérzékelő funkciót, ami az autósok számára nyújthat vészhelyzetben segítséget.

Hirdetés

Az idei Google I/O sok érdekes újdonságot hozott magával, azonban a Google más fejlesztéseket is tartogat még a közeljövőre. A szemfüles fejlesztők és az XDA például észrevették, hogy az Android 10 Q hármas bétájának kódjában olyan sorok találhatóak, amelyek az autóbaleseteket automatikusan érzékelő funkció közeledésére utalnak. Egyelőre úgy néz ki, hogy a funkció csak Pixel készülékeken működik majd. 

Hirdetés

A Google előszeretettel szórja a Pixel mobilokra az extra és exkluzív funkciókat, így a Google-féle kamera, a Night Sight fotómód és az abszolút korlátlan Google Fotók tárhely is csak a Pixel-tulajdonosoknak jár. Mivel azonban az alapvetőbb funkciók idővel minden androidos eszközre eljutnak, így valószínűleg az automatikus balesetérzékelés is elérhető lesz majd mindenkinél. 

Egyelőre senki nem tudja, hogyan érzékelné az autóbaleseteket az Android 10 Q, de valószínűleg a szenzorok adataiból találja ki, ha vezetés közben váratlan és erős megállás következik be. Ennek érzékelése után természetesen automatikusan értesítheti majd a mentőket és a kapcsolt névjegyeket, ami nagy segítség lehet a vészhelyzetbe került autósoknak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.