Hirdetés

Az eddigi infók alapján így nézhet ki az Apple mixed reality készüléke



|

A vállalat egyelőre jól titokban tartja a dizájnt, viszont egy tervező megálmodta az eddig közzétett információk alapján a lehetséges kinézetet.

Hirdetés

Már több éve különböző forrásokból lehet arról hallani, hogy az Apple valamilyen VR-szemüveg fejlesztésén dolgozik, legutóbb például kiderült, hogy a prémium kategóriás készülék a tervek szerint már jövőre elérhető lesz.

Ezúttal az Apple úgynevezett mixed reality, vagyis MR szemüvegéről is szólnak híresztelések, egy grafikus pedig már meg is tervezett egy prototípus dizájnt az eddigi információi alapján.

Az Apple Glasses néven emlegetett terméket a Patently Apple szerint egy JP Morgan szakértő állítása alapján még idén hivatalosan leleplezheti a vállalat, és már 2022-től megvásárolható lesz nagyjából 3000 dolláros (kb. 890 ezer forintos) áron. A készülék kinézetéről hivatalosan tehát egyelőre nem nyilatkozott az Apple, ugyanakkor már néhány koncepciós rajz és ötlet terjed a bennfentes körökben.

Hirdetés

Ezek alapján Antonio De Rosa dizájner több rendert is megalkotott, hogyan is nézhetne majd ki az általa Apple View néven emlegetett szemüveg. A digitális alkotások az alábbi galériában láthatók:

A mixed reality szemüveggel működésének részleteit egyelőre homály fedi, viszont a legutóbbi híresztelések alapján az Apple LiDAR szenzorokat is alkalmaz a fejlesztés során.

Ezek az érzékelők az iPhone 12 Pro és a negyedik generációs iPad Pro gépekben is működnek, tehát az Apple már korábban is foglalkozott a teszteléssel és fejlesztéssel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.