Hirdetés

Az eddiginél is nagyobb lehet a különbség az iPhone-ok között a 14-es szériától kezdve



|

Egy megbízható elemző szerint gyökeres változásra készül az Apple.

Hirdetés

Most, hogy túl vagyunk az iPhone SE harmadik generációjának bemutatóján, az elemzők és szivárogtatók minden figyelme a várhatóan ősszel érkező iPhone 14-szériára koncentrálódhat, melynek újdonságait már 2020 óta találgatják a pletykálkodók.  Ezúttal a megbízhatóbb források közé tartozó, 81%-os találati aránnyal jósoló Ming-Chi Kuo iparági elemző hallatta a hangját a Twitteren, aki szerint az idei iPhone-famíliával egy új, kevésbé nagyvonalú korszak veszi kezdetét az almás mobilok történetében.

Kuo ugyanis úgy tudja, hogy a 2022-es készülékek közül csak a két drágább kiadás, az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max kapja meg az Apple új chipjét, az A16 Bionicet, míg az alapmodell iPhone 14 és iPhone 14 Max megmarad az iPhone 13-sorozatban használt A15-nél. Ez pedig példátlan lenne, hiszen a cupertinóiak eddig minden új modelljükben garantálták a legfrissebb, legerősebb technológiát. 

Hirdetés

Az új megközelítés leginkább az androidos gyártóktól lehet ismerős, hiszen mások mellett a Xiaomi is így járt el a Mi 12-szériával, melyben csak a két drágább variánsban dübörög ott a Snapdragon 8 Gen 1, míg a budget-opció 12X-ben  az Snapdragon 870-nel kell beérnünk.

Habár egy másik szivárogtató nemrég arról írt, hogy az iPhone 14 Prókban már 8 GB memóriát kapunk, Ming-Chi Kuo szerint a prémium modellek továbbra is 6 GB RAM-mal érkeznek majd, ám ezt a jelenleg 4 GB-ot használó normál variánsok is megkapják. Magyarán az Apple némi pluszmemóriával ellensúlyozhatja a gyengébb chipet. Korábban a szintén neves forrásnak számító Jeff Pu is így értesült.

Az iPhone 14 bemutatója persze még nagyon messze van, ezért nem is érdemes túl komolyan venni az olvasottakat. Ha viszont az ősszel bemutatott A15 Bionic és a 2020-as A14 Bionic közti elhanyagolható különbségből indulunk ki, az alapmodellek vásárlói nem veszítenének túl sokat azzal, ha az iPhone 14-szériától csak a korábbi technológiát kapnák meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.