Hirdetés

Az eddiginél jóval nagyobb fényerőt ígérnek az LG új OLED-tévéi



|

QD-OLED valószínűleg egyelőre nem lesz, a fényerőt viszont alaposan felturbózhatták az LG mérnökei.

Hirdetés

Ha te is arra számítottál, hogy az LG amilyen gyorsan csak lehet, lemásolja a Samsung QD-OLED-paneljének működését, akkor egyelőre várnod kell - minden jel szerint a kisebbik dél-koreai tévégyártó ugyanis továbbra is a saját útját járja. Az LG jelenleg messze a legnagyobb OLED-panel gyártó, piaci részesedését egy darabig még biztos, hogy nem kell féltenie. A termékpaletta nemcsak tudás, hanem méretválaszték alapján is rendben van: az LG-nél 42 és 97 col között lehet 4K-s, illetve 77 és 88 colos méretben 8K-s felbontású panelt választani.

2023-ban a legnagyobb fejlesztésnek az LG-nél a maximális fényerő növelése ígérkezik; ha csak a matekot nézzük, akkor az ugrás hatalmas, bizonyos esetekben akár a 70 százalékot is elérheti. Viszont az előrelépés nem egységes, a jelenlegi információk alapján úgy tűnik, hogy ezt a pluszt csak a G3 sorozat 55, 65, és 77 colos modelljeinél lehet majd élvezni, az ennél nagyobb modelleknél, valamint a többi terméksorozat esetében az előrelépés mértéke kisebb lehet.

Hirdetés

Ez a 70 százalékos plusz egyébként azt jelenti, hogy az LG G3-as tévéinél a fényerő 1800 nit körüli csúcsértéket vehet fel - persze csak akkor, ha nem a teljes kép fehér, hanem csak egy kisebb része. Ebből adódóan átlagos felhasználás mellett az a C3-as sorozat sem lesz túlságosan lemaradva, amelynél az LG a fényerő esetében csak "normál mértékű" előrelépést ígér.

A tavalyi évekhez hasonlóan a csúcskategóriát a Z3 széria jelenti majd, a belépő szinten pedig a B3-as modellekre lehet számítani. Utóbbiaknál a használat jellegéből adódóan a fényerőben nem lesz jelentős előrelépés, viszont a 120 Hz-es képfrissítés adott lesz: az LG a B3-as szériát elsősorban ugyanis a játékosok számára ajánlja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.