Hirdetés

Az Egyesült Államok beperelte a Google-t



|

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma monopóliumellenes keresetet nyújtott be a cég ellen, mondván az visszaélt piaci fölényével.

Hirdetés

Az amerikai kongresszus nemrég döntött úgy, hogy ideje felrúgni az Amazon, az Apple, a Facebook és a Google monopóliumát, mert ezek az óriások visszaélnek a piaci fölényükkel. Várható volt tehát, hogy tesznek majd lépéseket a versenyelőny mérséklésére. Az Amerikai Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma most monopóliumellenes kereset formájában be is perelte a Google-t (11 állammal közösen). 

Hirdetés

Az amerikaiak szerint a vállalat visszaélhetett a piaci fölényével, és az internetes keresők és online hirdetések piacán is megpróbálta háttérbe szorítani a riválisait. A Reuters jelentése szerint politikai szál is van az ügyben, ugyanis Donald Trump elnök is megígérte, hogy a techóriások körmére néz, amiért azok elnyomják a konzervatív véleményeket. A pert pedig nem sokkal az elnökválasztás előtt indították. 

Miközben az amerikai kongresszus fel akarja darabolni a nagy techcégeket, addig szigorításokon dolgozik az EU is. Egyelőre lehetetlen megmondani, hogyan tervezik az elképzeléseket kivitelezni, és azoknak milyen hatásai lesznek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.